Vinterfiske

Snö och minusgrader – skall man behöva ha det på detta viset i ett modernt samhälle? Protester lär inte hjälpa så det var bara att på bästa sätt förbereda sig inför dagens lilla upprensningsrunda ut i de östra delarna av Delsjö-Kåsjöområdet. Allt för länge har cachen ”A Tribute to ”Höztlöv” legat och retat mig, men idag skulle den plockas! Det 7 meter långa geospöt plockades med och sedan bar det av mot bergen i öster.

Redo

Spöt gjordes redo och skickades upp i skyn, det krävdes dess fulla längd + Hallén för att nå fram till cachen och en del manövrerande för att få ned cachen. Men slutligen dinglade ett ganska tungt PET rör i ändan av spöt, dagens fångst var säkrad!

Fångad

Logg signeras

Oväntat lätt gick återplaceringen, men därefter uppstod lite problem… Teleskopsspöt ville inte riktigt återgår till sitt hopfällda tillstånd utan gjorde motstånd, det gjorde att jag fick ta i lite extra, vilket medförde att en bit av höga handens lillfinger kom att fara ganska illa. En bit av huden revs loss och det medförde en del blod som missfärgade skogens snö. Det blev till att ta fram 1:a hjälpen utrustningen, det är bra att ha med sådan när man är ute på geocaching. Snart hade jag stillat blodflödet och kunde packa ihop utrustningen och bege mig vidare mot nästa burk.

Tjärn

Fågelvägen var det nästan 1,5 kilometer, Hallénvägen något längre. Slutligen nådde jag fram till ”Stupet”, en ganska färsk burk, men ingen har loggat den sedan snön kom vilket bekymrade mig. Det visade sig också vara berättigade farhågor då jag inte kunde lokalisera cachen i snön, får återkomma till våren! Utsikten var det dock inte något fel på.

Utsikt

1 kommentar

Kommentarer är stängda.