En vintertur på ”landet”

Minus nio grader och snöfall, är det verkligen Göteborg eller har jag utan att veta om det flyttat? Dagen kunde inte erbjuda någon heldag med burkletande men några loggar ville jag ändå klämma in under lördagen, frågan var bara om jag inom rimligt avstånd kunde hitta burkar som gick att logga i vintervädret. Efter en liten inventering av ologgade burkar och deras ”snöstatus” föll idag valet på en tur med cachinglinje 17 ut till ”landet”, i detta fall Hisingsparken.

Bro

Under nysnön dolde sig en hel del is så det gällde att inte kliva fram med allt för stora kliv, då hamnade man lätt på glid. Siktet var inställt på en lätt nybörjarcache (!) ”Knytte2”. Redan innan jag kommit fram till cachen fick jag dock veta att jag gått i mål….

Mugglarmål

Jag vet att man inte skall förvånas över mugglarnas märkligheter, men kan ändå inte låta bli. Undrar vad det var för sorts mugglarmål som uppnåtts vid passagen av stolpen, det kanske i och för sig är bäst att inte veta….

Det fanns ingen möjlighet att stå och grubbla över mugglarnas mål, istället gick jag raka vägen mot burken. Efter att ha snurrat runt några träd så fick jag syn på en trolig plats och där fanns mycket riktigt också en liten plastburk.

Knytte

Det var befriande lugnt på mugglarfronten i parken denna dag så jag beslutade mig för att röra mig bort mot en burk som legat ologgad lite väl länge, ”The far side of Hisingsparken – GSS 2013” som placerades ut i samband med ett CITO event för snart tre år sedan. Den har jag hoppat över vid tidigare besök i området men idag skulle den bli loggad.

Det är då märkligt att folk inte kan läsa på skyltarna, det står att man inte får mata djuren ändå har någon kört in en hel kärra med föda till dessa kreatur - skandal!
Det är då märkligt att folk inte kan läsa på skyltarna, det står att man inte får mata djuren ändå har någon kört in ett helt lass med föda till dessa kreatur – skandal!

På ännu isigare stigar gick nu vandringen djupt in i Hisingsparkens vildmark. Allehanda kreatur (se bilden ovan) visade sig och förstärkte vildmarkskänslan. Från den isiga stigen sökte jag mig slutligen ut i den vilda snöiga djungel som omgav dagens andra och sista burk.

Hisingsparkens vildmark...
Hisingsparkens vildmark…

Efter lite snurrande mellan olika stenar fick jag se något som verkade lovande, en pinne framför en liten grotta, och mycket riktigt där inne fanns en plasburk. I närheten av cachen skall det finnas en fornlämningBjörlanda 101:1, men att leta efter en stensättning under snö brukar inte vara framgångsrikt så jag fick nöja mig med att inspektera landskapet snarare än dess detaljer.

CITO burk

Efter framgångsrik loggning gick turen tillbaka genom skogen och bort till cachinglinje 17s hållplats och färd hem mot cachingbasen. Knappt en mils trevlig vandring och två hittade burkar blev resultatet denna förmiddag.