En burk med smak av Kallebäcks källa!

Strax före lunch idag plingade det till i telefonen, det var ett meddelande om att en ny burk publicerats. Namnet fick mig att titta närmare på burken, ”Domkyrkofontänen”. Mycket riktigt det rörde sig om en ny cache vid den plats där göteborgarna från och med 1789 kunde hämta rent dricksvatten som kom i trärör hela vägen från Kallebäcks källa. Visserligen är ”fontänen” idag flyttad lite och har inte längre något kallebäcksvatten (det kan man inte ens få vid källan längre!) Vid en blick på kartan insåg jag snabbt var burken borde ligga men någon FTF-jakt fanns det inte tid till idag, men en tur efter arbetstid var given.

Vädret var väl inte det bästa, uppriktigt sagt var det riktigt eländigt med hård vind och snöblandat regn. Men det hindrar väl inte en burkjägare. Med raska steg tog jag mig in mot centrum och burken satt exakt där jag förväntade mig, gömstället kändes dock bekant, har jag inte loggat burk här förr? Väl hemma i geocachingbasen gick jag in i arkivet – alltså här på Halléns Geocachingäventyr – och sökte efter information. Det visade sig mycket riktigt att jag loggade burken ”Vätskekontroll?!” (den kallades vid mitt besök för Vattenhålet, vilket framgår av den dagens blogginlägg) den 12:e maj 2010. Den arkiverades den 12:e november 2015 och därefter var alltså platsen åter ledig för en ny utläggare.