På vinterevent i Alingsås

Idag var det dags för team H I T (Hallén, Ingabo, TMR68) att bege sig ut på nya äventyr i trakten av Alingsås. Den gemensamma starten skedde i Lerum och snart var vi igång med burkletandet som en uppvärmning inför eventet. Vi inledde med ”Varför ligger det ingen här? #9” och fortsatte därefter inåt skogen på jakt efter ”Hahaha!” och vidare till ”Törnrosa” som tyvärr inte kunde hittas, där hade man nyligen fällt träd, kanske har något hänt med burken?

Törnrosa - var sover burken?
Törnrosa – var sover burken?

Det två återstående burkarna i området ”Den gula kycklingen” och ”En aliaskapares mardröm…” hittades utan problem och vi gav oss därefter åter ut på vägarna. Siktet var inställt på den fina industrihistoriska miljön vid Nääs fabriker, där väntade två multi-cacher.

Nääs - tuben

Förbjudet

Vi sökte först efter ”Nääs Fabriker” med då vi inte hittade ett av delstegen fick vi ge upp sökandet, men vi skulle återvända senare under kvällen beväpnade med ny information vilken förde oss hela vägen till finalen! Den andra multin i området ”Nääs” kunde vi relativt snabbt leta upp samtliga delsteg till och hitta finalen.

Nääs

 

En svart ubåt....?
En svart ubåt….?

Nääs

Efter ytterligare några ströburkar utmed vägen var det dags att åka till dagens stora begivenhet ”Alingsås vinterevent 2016”. Det var en strid ström av burkjägare som sökte sig genom skogen upp mot eventplatsen.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Som alltid är det trevligt att träffa nya och gamla bekantskaper. Dessutom fick jag inhandlat en ny UV lampa, min gamla var så otymplig att den aldrig är med i packningen, men nu finns möjligheten att jag ger mig på UV cacher lite oftare – kanske skall man lägga ut en….

Efter mycket minglande var det dags för utdelning av koordinater till de totalt 38 cacherna(!) som ingick i dagens event, en rejäl mängd alltså. Det gäller att välja rätt och mata in rätt burkar för att få med så mycket som möjligt, och om man så önskar, så mycket FTF som möjligt. Till en början var de dock bara att följa strömmen av burkletare!

Burkjakt

FTF jakt

Ingabo

Efter ett par loggar tillsammans med det stora ”gänget” avvek vi från de övriga och tog oss på egna stigar och oftast utanför stigarna vidare genom skogen. Det blev team HIT tillsammans med mattias700316 och 50047 som nu bildade ett mindre team.

TMR68

Allå Allå - är det geocachingakuten?
Allå Allå – är det geocachingakuten? (Foto: TMR68)

Många trevliga och ibland kluriga burkar stötte vi på ute i skogen under vår mycket trevliga vandring.

Odling

Vart är vi på väg....?
Vart är vi på väg….?
Snillen spekulerar
Snillen spekulerar

När mörkret fallit över skogen var inte alla burkar loggade. Vi sparade ett område med cacher så att vi skulle kunna återvända och få en bra tur igen i denna skog, vem vet kanske redan nästa helg. Vi rundade av med ”Golfbanan” innan vi lämnade eventområdet. Under hemvägen fick vi loggat den gamla mysten ”Färgen” och dessutom revansch på ”Nääs Fabriker. Vi fick ihop 35 loggar denna dag och nästan två mils vandring i skog och mark. En mycket trevlig och givande cachingdag!