I skog och mark på väg till ett tåg

Bara en till, bara en till, det är väl något som alla geocachare känner igen. Idag ville jag ta bara en till innan det var dags att ta tåget från Linköping. Jag lämnade mitt hotell ute i Rydområdet och följde den stora huvudvägen i riktning mot Gamla Linköpingsområdet, men där var min plan att titta på området snarare än att gå mulit eller wherigo som finns där, men idag skulle det bli enbart traditionella burkar.

Historiska kompaniet

Historiska kompaniet, en passande plats för mig även om det inte var öppet så här tidigt på söndag förmiddag.

Portal

Gamla Linköping är egentligen en ganska märklig plats. Alla byggnader är utflyttade från stadens centrum, på så sätt har man ”räddat” husen men samtidigt har det skapats en historisk miljö som egentligen aldrig existerat. Hade det inte varit bättre att bevara husen på de platser de en gång byggdes och uppföra de nya husen på lediga tomter, till exempel där Gamla Linköping idag ligger.

Gamla Linköping

Jag bestämde mig för att lämna denna historiska kuliss och bege mig ut i Rydskogen för att jaga burk! ”Stubbeltråd” låg först på listan och den hittades utan några svårigheter. Skogen visade sig vara lite av ett mini-Skatås med mängder av motionsspår och andra sportanläggningar.

Kan här finnas en burk?
Kan här finnas en burk?

En del vilda djur påträffades, ett rådjur och senare en isbjörn…

Isbjörn

Burk efter burk kunde i rask takt klaras av under den trevliga skogsturen. ”TFTC! resurrection” blev sista skogsburken för dagen, den syntes väl!

Gul burk

Nu väntade hård asfalt under fötterna igen och en tur in i bebyggelsen som skulle föra mig allt närmare stadens centrum och slutligen järnvägsstationen.

Inga mugglare
Inge Mugglare…

Det blev ytterligare några hittade men också några som inte gick att hitta tyvärr och som jag misstänker var mugglade….

Cirkus

Tegelhus var ett tema för en cacheserie - vid denna tegelskola hittade en liten burk.
Tegelhus var ett tema för en cacheserie – vid denna tegelskola hittade en liten burk.

MMR-40: Tage Danielsson” var en riktigt snygg cache som jag först passerade utan att se den, men när jag öppnade ögonen så gick det bättre. Hade dock kunnat bli tagen för cykeltjuv i värsta fall då någon mugglare olämpligt nog parkerat sin tvåhjuling mitt för cachen, men det gick att lirka sig förbi detta hinder!

Här finns INTE cachen!
Här finns INTE cachen!

Sista burken i Linköping innan hemfärd blev ”Datasaab” nära stationen. Den hade jag tittat efter redan i fredags men då var platsen fylld av mugglare och det var inte lätt att söka och att logga burken hade då varit omöjligt. På söndag förmiddag var det glesare mellan mugglarna så jag kunde använda min magnetstav för att snabbt fånga burken. Efter loggning användes samma redskap för återplaceringen. Därmed var cachingäventyret i Linköping slut och jag kunde återvända hem till cachingbasen fylld med nya intryck och dessutom en medalj att hänga om halsen och blända mina mugglarkollegor med under kommande arbetsvecka. Jag kräver inte något speciellt av mugglarna, bara att dom lägger sig platt på golvet när jag visar upp medaljen – ett rimligt krav inte sant?

Hej då Linköping!
Hej då Linköping!

1 kommentar

  1. Högst rimligt krav. Grattis till en välförtjänt utmärkelse. Följer dig på bloggen. Mycket välskriven och intressant.

Kommentarer är stängda.