Blodsugare i Sävedalen

Idag skulle jag ut på ett riskabelt för att inte säga farligt uppdrag – geocaching i Sävedalen. Alla vet väl att mugglarna i den trakten är blodsugande vampyrer? Det syns på deras bleka ansikten och huggtänder bara man passerar gränsen mellan Björkekärr och Sävedalen. En isande kyla breder också ut sig över trakten och gör att solljuset känns lika värmande som en LED lampa. Men risker måste man ta för att få burkar loggade, så är det.

När jag närmade mig cachen ”Vampyrer i Sävedalen” kom en haltande blåklädd figur mot mig, han väste lätt där han linkade fram men jag slapp att ta fram vitlöken. Han var nog lite tagen av att vara ute i solljuset. Nedanför nollpunkten var en liten vampyrskola för småvampyrer, dom tittade med lystna blickar upp på mig – fy så hemskt!

Jag började söka så fort vampyrerna försvunnit. Först skedde sökandet på ett onödigt komplicerat sätt, men sen tittade jag på terrängangivelsen och då bytte jag fokus och den bloddrypande burken var snart funnen. Här blev fingrarna röda, lika röda som burken, påsen och delar av loggboken. Men som jag sagt, för att logga måste man ta risker. Allt återplacerades utan att några nya vampyrer skådats och jag skyndade mig nu från denna otäcka plats.

Inte bara vampyrer utgör en fara i detta område!
Inte bara vampyrer utgör en fara i detta område!