En underhållande tur på 12 års dagen

Vissa dagar blir det underhåll av egna burkar istället för loggning av andras, idag var en sådan dag. Tyvärr har jag fått en liten lista med burkar som behöver tillsyn av en eller annan anledning och jag började med två i mitt omedelbara närområde. ”Björkekärr” var först i tur att få en översyn, där har fästanordningen jag skapat slitits sönder av ivriga burkletare, frågan är hur jag skall lösa problemet och avvägningen mellan tillgänglig burk och skydd mot grävlingar. Det blev åter en tillfällig lösning i väntan på att jag skall få en bättre idé!

Björkekärr

Förmiddagsturen gick vidare genom Delsjöområdet, samma område där jag en gång i tiden började min burkletar-bana. Det är faktiskt idag exakt 12 år sedan som jag loggade min första cache – ”Beware of the trolls”, det får nog firas med något gott till kvällen, en PET-rörs tårta kanske?

Lyckan

Efter några kilometers vandring kom jag fram till ”Lyckan”, en av mina tidiga cacher från 2006. Den utplacerades i samband med det första event som jag var med och arrangerade tillsammans med grodan & fiabus den 7 oktober 2006 ”Kopp med Dopp i Göteborg”. Burken var i ganska bra skick men den behövde rengöras, en del skräp fick slängas (varför lägger man gamla kvitton och utgångna biljetter i cacherna?), en ny loggremsa fick burken också. Denna burk fyller tio år till hösten och det gäller att se till att den överlever i minst ytterligare tio!

Därmed var den geocachingrelaterade delen av vandringen över och jag gick vidare ut på motionsvandring, 14 kilometer skulle det bli innan jag åter var hemma vid geocachingbasen. En ganska trevlig 12 års dag!

1 kommentar

Kommentarer är stängda.