Fiskafänge

Söndag och åter dags för en tur med team H I T (Hallén, Ingabo, TMR68), vi skulle idag fortsätta att fiska burk i serien Enkel Myst. Det innebar att både 7 och 8 meters spön var med i packningen och dessa blev flitigt använda. Men även stegen fick då och då plockas fram  när burkar utanför serien också loggades – man åker väl inte burk förbi?

Stubbklättrare

Det mesta av dagens äventyr utspelade sig på små grusvägar men även dessa har sina risker som varningsskylten nedan berättar!

Pratglada typer

Pussens by

Som vanligt när man är ute och fiskar burk gäller det att hålla tunga och tumme rätt i mun och på spö, framförallt när burkarna sitter lite högre upp då det kan bli darrigt. Allt för många glada(!?) tillrop från kollegor ute bland träden kan dessutom mer välta än hjälpa… Men är man ute med ett galet gäng så är man.

Skogsväg

Burken är fångad
Burken är fångad
Går det att få tillbaka burken? Denna sitter högt!
Går det att få tillbaka burken? Denna sitter högt!

Under sten

Nästan allt vi loggade idag var mystar, därför är jag försiktig med platsbeskrivningar och de foton som jag har med tror (hoppas) jag inte är till någon vägledning. Men allt var inte mystar denna dag, mot slutet av dagen besökte vi till exempel den traditionella cachen ”Dino’s Julafton” på väg fram till den såg vi en skylt till en mycket speciell skola – kanske skulle man gå denna utbildning?

Har James Bond examen från denna skola?
Har James Bond examen från denna skola?

Kanske kan man få ett 00-certifikat här, skulle vara användbart i geocachingsamanhang… Vi träffade dessvärre inte någon utbildningsansvarig, antar att de var lediga på söndagen, men burken blev loggad.

Under sten

Dagen avrundades med en vandring nära Aspen där vi började med två DNF loggar på cacherna ”Jul i Lerum 2015 # 25 – Överlevde julen!” vi hittade där både stock och sten men ingen cache. Nästa DNF kom vid ”Rana clamitans”, den har inte hittats sedan november förra året, kan det vara så att vägarbetet som det talas om i tidigare loggar vidgats och förstört burken? Det var en lättnad när cachen ”Kullen” och därefter ”Skylt dig själv! # 2” kunde hittas utan problem. Därmed stannade dagens resultat på 52 hittade och 2 DNF, totalt gick vi under dagen 15 kilometer, mest under några av de sista etapperna med mystar.

Ännu en trevlig tur var slut och det är dags att börja planera för nästa äventyr!