Lunchlåda med ny app

Även en helt vanlig måndag kan det ibland bli ett litet miniäventyr, åtminstone när det börjat komma nya burkar i närheten av kontoret! Idag kombinerade jag ett besök vid ”Muminmammansgömma” med den första bekantskapen med den nya appen ”Geocaching® App”. Det är ytterst sällan jag använder appen i telefonen vid burkjakt då jag nästan alltid har min frilufts GPS tillgänglig, men idag var avsikten att känna lite lätt på den nya appen så gps:en fick ligga kvar hemma idag, kändes nästan lite naket att gå iväg utan den!

Burken som var dagens mål låg på ett behagligt promenadavstånd från kontoret. En liten utmaning på platsen var att det fanns flera nivåer, den första jag besökte hade också ett troligt gömställe men där fanns inget. Alltså fick hinten konsulteras och jag insåg att gömman var lite större än vad jag först hade trott. När jag ändrat höjd mötte jag nästa problem, mugglarstråket. Det blev till att välja exakt rätt tillfälle, slå till, logga och invänta nästa lucka för att lägga tillbaka cachen. Det fanns inte någon möjlighet att bara stå vid cachen och se ut som en mugglare, den krävde en lite mer udda manöver…. Men loggad blev den.

På vilken nivå finns burken?
På vilken nivå finns burken?

Den nya appen då, hur var den? Efter att ha använt den i blott tio minuter är det nog lite tidigt att ge någon djupare utvärdering, men vid en första anblick var den lättanvänd. Jag hittade omedelbart hur man växlar mellan kartor och hur information och tidigare loggar visas. Enligt Groundspeak själva finns det fyra viktiga saker med den nya appen:

  1. The updated design actually makes using the app outside, better. A crazy expectation for a game played outdoors, we know. The visual contrast and updated styling make reading geocache details easier wherever you are.
  2. The app is best with Premium. Premium members can find any geocache in the world. Plus, they gain access to tools for sorting and filtering geocaches as well as more intuitive workflows for finding all geocache types.
  3. Players can move seamlessly between Geocaching.com and the app. For example, lists that you create on Geocaching.com will automatically appear in the Geocaching® app. Same goes for conversations in the Message Center.
  4. We are not done with this app. We are actively seeking feedback from the geocaching community to help us improve it. Together, we think we can make this app the ultimate mobile tool for geocachers!

I kommentarerna till blogginlägget om den nya appen på den officiella sidan är dock klagomålen många (och långa). Till exempel detta inlägg:

”All grown up? Not compared to the paid app.

*****Can’t see my personal notes

******Can’t see attributes

When I am looking at logs the app scrolls back to the top for no reason

*****Can only look up pictures one by one, the paid app has an option to view images and then you could scroll through the images instead of looking at logs and seeing pictures one by one

****No opencyclemap showing trails, NO kind of map showing trail at all, just satellite and street view.

STILL no symbol you can select to indicate you have a solve or next stage coordinate ready to go.

Intro app gives a picture of a rock and some sticks Vs fantastic green vista that makes he feel awe and want to go out?

Help feature is a joke

Must I go on? So many missing features!

All grown up? Hogwash. If it was all grown up it would include the usefulness of things that the paid app already does. Add the few features that the intro app gives that the paid one didn’t, into the paid one. THAT is pretty grown up! Then give features allowing co’s to do what they need to do as far as maintaining their caches.”

Medan andra skriver:

”I’m keeping an open mind and will watch how this develops before I make too many judgements.”

 

Det hävdas bland annat att den gamla betalappen, som jag givetvis också har, erbjuder mer än den nya fria appen har att ge burkletaren. Har inte ännu kontrollerat alla påstående, men det finns säkerligen brister i den nya fira f.d. Intro appen. För mig duger det dock att det går att spontancacha med den vid ”nödtillfällen”, annars är det alltid en riktig gps som gäller för mig!