Långfredagscaching – inga häxor ute idag?

Långhelgen inleddes med mulet väder och lite regn med dis eller om det var tvärt om! Ganska typiskt göteborgsväder alltså, något som vi varit ganska förskonade från under en tid. Lite duggregn får dock inte hindra burkjakten, de nyinköpta kängorna skulle testas (sulan på den ena gamla kängan föll ihop efter förra helgens tur med team HIT!).

Uppdraget denna långfredag var att plocka några av de påskrelaterade burkarna som publicerats i trakten av Björndammen. Jag började med att jaga en häxa vid ”Julen varar än till påska! 2 Skärtorsdag”, den vållade inte några problem och jag kunde ta hand om häxan innan hon fick för sig att föra mig till blåkulla!

En avvikelse från påsktemat blev försöket att hitta ”Alla hjärtans dag!”, men det var nästan så att jag fick hjärtstopp, letade, sökte, rotade och letade igen, men ingen burk ville visa sig. Efter dryga tjugo minuters sökande gav jag upp denna, trots allt ligger den på nära avstånd från cachingbasen och jag kan lätt återvända för ett nytt försök. Bättre gick det sedan vid ”Caching-karma” och ”Julen varar än till påska! 4 Vita tisdagen” som båda hittades snabbt.

Jag vände nu åter upp mot Furulunds trakten och Wherigo cachen ”Julen varar än till påska! 6 Palmsöndagen”. Det utlovades en två kilometer lång promenad, men åt vilket håll hade jag naturligtvis inte någon aning om!

Jag började gå från den ena zonen till den andra och fick svara på påskrelaterade frågor. Spelet fungerade utmärkt och promenaden avklarades och jag fick koordinaterna till finalen, men där blev det genast svårare. Mitt sökande pågick nog längre efter burken än vad själva promenaden hade tagit i anspråk! Jag var nära att ge upp när jag insåg att jag missat ett område vid ett större objekt. Det avsöktes och jag trevade runt med handen och fingrarna fick kontakt med en plastyta – ni vet den fantastiska känslan! Burken var hittad.

Nu fick jag styra stegen hem mot cachingbasen igen, att återvända till Furulundsområdet för fler påskburkar fanns det inte utrymme till idag, men jag återkommer, kanske redan under påsken!