Team HIT på nytt fiskafänge

En härlig och solig söndag – men något kylig till en början – var en given dag för team H I T (Hallén, Ingabo, TMR68) att åter bege sig ut på fiskafänge. Vi hade nämligen ett antal ”bokstäver” kvar i Enkel Myst serien, Y, Z, Å, Ä och Ö. Det blev därmed till att plocka fram spöt och börja fiska, högt och lågt.

Spö
En inte helt ovanlig syn denna dag för 1:e spöansvarige burknedplockare och burkupphängare…

Landskap

Det gick bra att arbeta sig igenom de olika serierna och även deras finaler plockades utan några DNF:er, vilket givetvis förgyller dagen. När den första fiske-etappen var avslutad tog vi oss an några av burkarna i Bollebygd och Rävlanda.

Ett brinnande intresse för geocaching?
Ett brinnande intresse för geocaching?

Lite orolig var jag allt när vi närmade oss cachen ”Brinnande intresse”, skulle brandmännen rusa ut och försöka släcka vår törst efter fler burkar? Vi hade dock tur och insåg snabbt att stationen var nedlagd, brandmännen måste ha insett det hopplösa i att försöka tämja geocachares brinnande burkletarintresse och förmodligen övergått till att själva leta burk och därmed övergett sitt hus.

Vi rörde oss nu vidare mot Hindås som har en hel del av modern friluftshistoria, sida vid sida stod det gamla och det något nyare hopptornet – med cachen Hoppbacken. Den stora hoppbacken har inte använts sedan 1986 och har hotats av rivning, men dessa planer stoppades och nu har den renoverats. Kanske kan hela anläggningen få nytt liv som utsiktspunkt och rent av ett kulturminne!

Hoppbacke

Hoppbacken

Förbud

Vi fortsatte vår runda med ytterligare några burkar i Hindåstrakten och kom bland annat till ”Cache Ellen if you can” där spåren kring cachen tydligt berättade att hebb hade varit i farten, mycket riktigt den 9:e juli 2015 hade han varit där…

Spår av hebb vid cachen!
Spår av hebb vid cachen!

Dagens andra fiske-etapp skulle nu inledas och det blev åter till att sikta mot burkarna i granen, tallen och björkens topp för att säkra logg efter logg. Åter en framgångsrik runda och många olika kombinationer av D/T dessutom.

Burk

Som avrundning på dagen plockades cacherna i serien ”Skönheten kommer inifrån?” samt några cacher kring Jonsered innan vi satte punkt med en framgångsrik loggning på ”Jul i Lerum 2015 # 14 – Återtåget”, därmed hade 50 burkar hittats under knappt en halvdags kringflackande mellan Bollebygd och Lerum, ett gott resultat.

Nu gäller det att planera inför nästa stora mysloggar tur till Lerumstrakten, alla cacher i mystserien ”LERUM” är nu lösta, men vi avvaktar lite till innan dessa loggar då vi gärna vill ha mycket dagsljus och kunna satsa på att erövra alla D/T kombinationer på en dag.

Innan den jakten blir verklighet så lär det bli ett och annat äventyr!

2 kommentarer

Kommentarer är stängda.