Mugglarna städar vi bort!

Event

Idag inleddes den globala CITO helgen och i Göteborg har det funnits städevent länge, mycket länge! ”Göteborg Städ Stad 2016” har en tradition som började för elva år sedan, troligen någon slags rekord även globalt. Vi träffades på en höjd ovanför Humanistens lokaler vid stabila betongfundament som för snart hundra år sedan utgjorde en del av en imponerande anläggning som användes under stadens 300-års firande – en bergbana och ett fyrtorn.

Bergbana

 

Dags för CITO igen mina damer och herrar...
Dags för CITO igen mina damer och herrar…
Även EO nr 1 har nu anslutit, Snafas
Även EO nr 1 har nu anslutit, Snafas

Vi hade lovats rikligt med skräp då Park och Natur bara städade några meter från gångvägarna, men jag fick gå ganska långt mellan skräpfynden, det fanns ju bara lådor fyllda med någon slags papper med en massa signaturer på i skogen – sånt skulle väl kastas? Anslöt efter en stund till team Paan, Andma313, TLAJ och fam.bengtsson och vi både letade skräp och pratade burk.

Skräpletare

Skräp found?

När vi kom ned från berget samlades snart en större grupp burkjägare men mer eller mindre välfyllda säckar. Några hade gjort stora fynd av skrot och till och med en stor väska. Allt samlades i en hög för att imponera på de förbipasserande mugglarna. Bland dessa dök det upp en journalist från SVT Väst som fick tala med Titanium, då ingen av dagens EO var synliga…. Vi fick även rada upp oss och kom därmed med på bild på SVT Västs hemsida. Vi lär även komma att synas i nättidningen Vårt Göteborg under kommande vecka.

Foto: Annika Beijbom
Foto: Annika Beijbom
En rejäl hög...
En rejäl hög…

Hur var det nu med att städa bort mugglare? Jo, det kom en något luggsliten person vandrande nedför gångvägen och såg lite förskräckt ut inför den stora gruppen människor, men det visade sig vara hans väska som låg i en av säckarna! Han hade tydligen sitt ”hem” i området och sina tillhörigheter i väskan, men han talade inte ett språk som någon av oss kunde förstå så det är lite svårt att få en god bild av hur han hamnat i denna skogssluttning, inte en speciellt skyddad plats att bo på, ens för en uteliggare. Han lyckades, i sista minuten, rädda sitt bohag. Strax därefter kom Park och Naturs lastbil.

När jag ställt min säck på högen var det tid för mig att avvika och gå iväg mot nästa event, Göteborgs bokens dag på Landsarkivet. Där fick jag nästan samma upplevelse som när jag anlände till CITO eventet! Alla tyckte det var så märkligt att just vi träffades på denna plats – tongången var exakt som på ett geocachingevent! Även denna tillställning var trevlig och mitt föredrag avlöpte väl.