Till hedningarnas by

Denna söndag fanns det tid till en knapp halvdag med burkletande och jag planerade att åka ut till den största av öarna i skärgården – Hisingen. Men först var det nödvändigt att städa lite närmare geocachingbasen då det kom en ny burk vid Torpakolonin under gårdagskvällen ”En grön oas i staden”. Strax efter sju på förmiddagen en regnig söndag var ett bra tillfälle och bra väder för att leta upp denna då inga trädgårdsodlarmugglare syntes till, inte heller de annars så flitiga hundmugglarna visade sig på den lilla stigen. Efter lite prövande av några olika platser hittade jag rätt och kunde säkra en STF på denna cachen.

En grön oas

Den momsbefriade cachinglinjen (Svart express) tog mig sedan ut till den stora ön och dess mest hedniska trakt – Torslanda. Redan strax efter att jag klivit av bussen möttes jag av hedningarnas budskap, ristat i sten – skulle jag kanske hamna i grytan?

Runsten

Min första oro visade sig obefogad och jag vågade mig snart fram till cachen ”Torslanda” som var snabbt funnen. Stärkt av denna framgång gick jag dumdristigt nog vidare in i skogen och försökte mig på att finna även ”Genvägen – Centrumrundan nr 8”, hur jag än sökte kunde jag inte hitta burken, en missräkning som tyvärr inte skulle bli den sista under denna dags vandring. Följande burk ”X-tra högt – Centrumrundan nr 1” gick att lösa med redskap från naturen medan ”Nybyggt – Centrumrundan nr 2” inte hittades, det gjorde inte heller ”Zuper svår? – Centrumrundan nr 3”, men där gav jag upp redan i ett ganska tidigt skede med tanke på att många hade letat länge och jag idag inte hade den tiden till förfogande. Det var då en lättnad att faktiskt snabbt hitta ”Grunden – Centrumrundan nr 4”, ”Lövskogen – Centrumrundan nr 6och ”Y-korsningen – Centrumrundan nr 7”.

Några tycker stenar är mossigt, men mossiga stenar är ganska trevlig....
Några tycker staplade stenar är mossigt, men mossiga stenar som är staplade är ganska trevlig….

Sista försöket att logga burk denna dag blev vid ”Torslanda Vattentorn”, där höll jag på i drygt 20 minuter och letade, men ingen burk hittades. Nu var det hög tid att återvända hem till cachingbasen och slicka såren efter denna runda som inte gått enligt min plan.