På Marstrandstur

Dagens cachingrunda gick till Marstrand, men det var inte egentligen geocaching som var huvudmålet då det var två dagar med möten med mina kollegor som dominerade, men givetvis fick jag också möjlighet att plocka en och annan burk. Rakt utanför hotellet där vi skulle hålla till fanns en mini-fyr och strax intill den en filmburk, det dröjde inte många minuter innan den var loggad!

Paternoster

När första dagen av möten var slut var det tid för ”fri-tid”, man kunde då utnyttja den SPA anläggning som tillhör hotellet – det gjorde jag INTE. Istället gick jag och tre av mina mugglarkollegor ut på en promenad efter att ha avgivit ett halvhjärtat löfte om att inte leda gruppen in i några underjordiska gångar eller andra dödsfällor. Vi började med att åka med Lasse-Maja färjan över till själva Marstrandsön. Mycket av berättelserna kring Lasse-Maja är ”förbättrade” och förändrade och egentligen inte det jag anser vara det spännande med denna plats. Det intressanta med Marstrand är den perfekta hamnen och dess långvariga användning för handel och fiske.

Lassemaja

När vi efter den korta färjeturen nådde det riktiga Marstrand gick turen upp förbi kyrkan där troligen också Fraranciskanerklostret låg under medeltiden. Därefter var det inte långt upp till Carlstens fästning. Där väntade dagens andra burk och en av mina kollegor var med och letade ivrigt, men det var Hallén som plockade fram ”Fortress n:o 2 – Carlstens Fästning” en gamla CyberJunkie från 21 april 2002 men numera adopterad av Sefyr.

Fästningen

Fästningen var stängd för besökare när vi anlände men vi gick runt murarna och fortsatte ut på naturstigen. Några hundra meter bort väntade givetvis nästa burk på ett besök ”Upptäck Kungälv – Kärleksträdet”, där blev det en av mina kollegor som hittade burken, kanske ännu en blivande geocachare?

På slingrande stigar över klipporna tog vi oss åter ned mot havet och gjorde ett kort stopp vid burken ”Södra Strandverket”, som krävde en enklare klättring ned till rätt nivå, därefter var det mycket tydligt var burken borde ligga.

Strandverket

När färjan åter fört oss tillbaka till Koön gick kollegorna för att bli lagda i hett vatten (kokta till middagen kanske) medan jag fortsatte burkjakten med loggning av ”Ringens Varv” som fått en snygg och säker placering trots sin närhet till vattnet.

Ringens Varv

Då det var ganska lång tid kvar till middagen (20.30) gick jag in i den lokala matbutiken och skaffade mig ett mellanmål för att minska den allt mer tilltagande hungern. Det gav krafter till ytterligare två burkar av vilka den första var ”Korsningen”. Det visade sig bli en tålamodskrävande loggning då ett par kvinnliga mugglare ställde sig några meter från cachen när jag höll på att logga och dom pratade, dom pratade och så pratade dom ännu mera, höll på att bli smått galen. Efter drygt en kvart gav dom sig av och jag kunde återplacera burken och fortsätta min cachingpromenad.

Även vid nästa burk var det mugglare, en hel flock på en bänk, så jag fick gå ett varv runt kvarteret med kameran och vänta på att området skulle tömmas på mugglare.

Pilot

När bänken var tom skred jag till verket och började söka av den misstänkta platsen efter ”Verksta´n”. Det visade sig dock att jag inte var ensam, det dök upp en fönsterputsare i ett hus strax ovanför mig, vi kom att börja prata och det var lika bra att förklara vad som pågick då jag behövde göra en i mugglares ögon märklig manöver för att hitta burken. När jag hade ryggen fri kunde jag så slutligen lägga fingrarna om denna nano och säkra Marstrandsbesökets sista logg.

Nå - var är cachen?
Nå – var är cachen?