Dag #2: Ett megalitmonumentkonstverk utmed trailen

Den andra heldagen utmed The Héraultais Power Trail gick också den genom ett mycket naturskönt område på små och medelstora vägar. Stora mängder cyklister var ute på vägarna och körde livsfarligt fort nedför och irriterande sakta uppför bergen.

Lite fika i samband med loggandet av en cache och i väntan på att cyklisterna skulle ta sig en bit längre uppför berget.
Lite fika i samband med loggandet av en cache och i väntan på att cyklisterna skulle ta sig en bit längre uppför berget.

Från bergens höjder hade man många gånger en fantastisk utsikt över dalgångarna.

Sämre vy kan man ha när en burk loggas!
Sämre vy kan man ha när en burk loggas!

Vid några enstaka tillfällen kom vi till burkar som inte tillhörde trailen och dagens höjdpunkt var besöket vid Dolmen de Costa Cauda. Vid en första anblick såg det ut att vara en dös-liknande konstruktion.

Megalit

Men så gick jag runt megalitmonumentet och fick se….

Megalittunnel

Monumentet hade en ”källare” eller tunnel, kan detta ha varit gravkammaren? Jag har sökt information kring denna plats men inte hittat mycket mer än bilder utan någon förklarande text (inte ens på franska…) Men om någon (kanske Ragge1) vet mer så får ni gärna höra av er!

1 kommentar

Kommentarer är stängda.