Dag #3: I romarnas värld

Vi hade våra vanliga morgonrutiner med gemensam frukost innan avfärd klockan sju på förmiddagen. Transporterna blev lite kortare eftersom vi avverkat de mest avlägsna delarna av trailen. Men det fanns ännu fina landskap att beskåda.

Utsikt

Jakten pågick som vanligt, timme efter timme. Men burkarna var inte alltid lätta att hitta, framförallt de som dolts i murgröna kunde kräva att alla fyra letade under ganska lång tid och det var inte alltid som burken hittades. Långt ifrån någon Nevada jakt, men med europeiska mått mätt gav trailen mycket god utdelning.

Go torado Go!
Go torado Go!
Ingabo i kläm...
Ingabo (främlingslegionen nästa..?)  i kläm… Här blev det en DNF.

Eftersom vi drabbats av en modern konstnärs megalitmonument under gårdagen så var det idag dags för äkta romersk byggnadskonst idag vid ”Pont Romain sur la Cadoule”. Dagens höjdpunkt!

Romerskbro

Ursprungligen skall här ha funnits tre valv, men endast ett är bevarat. Det finns även lämningar av vägbanken som ledde fram till bron.

Romersk vägbank
Rester av vägbanken och det första valvet.

En bit bortanför denna romerska lämning fanns även en akvedukt, men den var mer sentida men likväl en imponerande skapelse.

Inte romersk, men ändå imponerande.
Inte romersk, men ändå imponerande.

Efter ytterligare några hundra loggade burkar återvände vi till vår tillfälliga cachingbas för lite vila inför onsdagens burkjakt.