Över stock och sten – en tur till Vättlefjäll

Lördagens geocachingvandring genomfördes tillsammans med TMR68. Vi åkte upp till Vättlefjällsområdet där det sedan mitt senaste besök kommit många nya burkar.

Karta

Vi började att gå mot söder från parkeringen nära kanotuthyrningen och tog sikte på ”Mot Lärjeån #1” och därefter tvåan i samma serie. TMR68 fick några bonusburkar på vägen som jag redan loggat, bland annat i tomteskogen.

Tomteskogen

Holk

Bro
Ser du trollet…

Vandringen gick vidare utmed den brunfärgade Lärjeån utmed Å-promenaden. Det blev loggar på flera fina och välgjorda burkar utmed denna tur. Via Gunnilse backavägs burkar tog vi oss så upp mot storskogen och den första burken där hette lämpligt nog ”Skogen”. Turen gick nu på en liten stig utan några besvärande mugglare men med många riktigt bra och välgjorda burkar som förgyllde vår tur. Det blev många favoritpoäng att dela ut här.

Skruvat2
Skruvad caching?! (Foto: TMR68)
Rör, sånt gillar TMR68!
Rör, sånt gillar TMR68! En överraskning väntade inne i röret – vad? Det får du se när du besöker cachen!

När vi kom ut till leden utmed Stora Stentjärn möttes vi av ganska många vandrare, bärplockare och kanotister. En grupp av dem som färdades på det som inte är land hade musik på högsta volym som ekade mellan bergen, också ett sätt att få en ”naturupplevelse”.

Stenigt

Vi geocachare blir ibland beskyllda för att vara lite fanatiska och galna, men det stämmer väl inte? Idag mötte vi två damer i skogen som bar på papperskassar med gula blommor – mugglare! Dom lever i en mörk och ond värld, lika hemskt varje gång man konfronteras med denna galenskap, tur man är en normal geocachare.

Hallén har gått över till att spruta in cacherna direkt i blodet.... (Foto: TMR68)
Hallén har gått över till att spruta in cacherna direkt i blodet…. (Foto: TMR68)

Vid några tillfällen fick vi även lämna leden och ta oss ut i obanad terräng, bland annat till ”Skyrsjön 5.5” och ”Skyrsjön 5”. Den nordligaste punkten under turen blev ”Andtjärnet”, därefter gick vandringen åter mot söder. Längre österut ligger ett antal burkar under stenar signerade Ingabo men vi valde att dela upp detta rika cachingområde i två delar och ta stiglöst land på en helt egen tur istället för att försöka få med allt på en runda.

Den enda burk som vi inte brydde oss om att logga under turen var ”Halvön”, den var mer av än ö än en halvö och med bara en hal stock att balansera på valde vi att avstå istället för att få ett ofrivilligt bad.

Bascamp

Vi avrundade vårt Vättlefjällsbesök med cachen ”Sten”, ja TMR68 fick naturligtvis en bonus burk till, men annars så var jakten över för denna dag. Vi kunde summera dagen enligt följande, 20 kilometers vandring och 32 hittade burkar, inte så illa!

Vättlefjäll är ett mycket vackert område, har du inte cachat här någon gång rekomenderas ett besök.
Vättlefjäll är ett mycket vackert område, har du inte cachat här någon gång rekommenderas ett besök.