Geo-vandring i Partille

Förr eller senare får man acceptera fakta och inse att man är tillbaka i geocachingbasen och att inte alla burkar kan ligga i Mongoliets berg eller på dess stäpper, man får acceptera att det finns burkar på närmare håll och att även dessa måste loggas. Det blev till att lägga in en svensk karta i gps:en och hämta hem lite uppdateringar till databasen i GSAK och föra över en lämplig mängd till gps:en, snöra på geo-kängorna och bege sig ut på en liten promenad. Idag skulle jag korsa gränsen till Partille och turen skulle sedan gå mot öst.

Ostädat

Dagens första burk blev ”Vallhamra View”, en plats där det skulle behövas ett CITO event (se bilden ovan)! Jag lyckades undvika det värsta skräpet och lyckades i sista stund väja för den mänskliga högen med avföring som låg en bit från burken. Lyckligtvis var det rent vid själva cachen som hittades efter lite sökande.

Därefter passerade jag byggarbetsplatsen vid Vallhamra, området förvandlas totalt med höga hus och ett slags fyrkantigt kvarter som ser helt annorlunda ut jämfört med den övriga bebyggelsen. Min vandring gick nu flera kilometer mot öster i riktning mot Björndammen och Furulundsområdet. Där uppe väntade ”Från Kåsjön till Partille City. *M 17”.

Kan här finnas en burk?
Kan här finnas en burk?

Efter en liten ”garminsväng” hittade jag rätt nollpunkt och såg något misstänkt – och givetvis var det burken.

Därmed var dagens cachingrunda avslutad, två burkar och 13 kilometers promenad, en början på återanpassningen till svenska förhållanden.