LCNW del II – i fädrens spår

Den 22 april var jag senast i dessa trakter och letade upp ungefär hälften av LCNW (Lerum County North West) burkarna. Idag var det dags att rensa resten. Jag klev av den blå geocachingexpressen vid Stannum och gick direkt mot nummer 86 i serien vid Stannums by.

Stannum

Det var nästan fem kilometer att gå upp mot nummer 57 i serien som var platsen där jag skulle vända och gå tillbaka ner mot bebyggelsen igen. Liksom under förra turen gick det mesta lätt, men vid detta besök drog jag på mig några DNF:er. Antingen på grund av att burken inte ville visa sig eller som i ett fall där en enveten mugglare höll på med trädgårdsarbete och granskade mina förehavanden noga, sånt är irriterande! Hon höll på vid huset nära nummer 79 både på vägen upp och sedan på tillbakavägen.

Här bor bonden!
Här bor bonden!

Tjurigt

Även om man är ute på en vandring helt på egen hand så slipper man aldrig Ingabo helt i denna trakt.

Ingabolunden

Det låg dessutom en cache här ”Ingabo the farm”, även den av Monway som för övrigt lagt hela LCNW serien.

Sädesfält

När jag närmade mig nummer 70 fick jag uppleva barndomsminnen. Skylten berättade att vägen går in till Källås, en plats där jag spenderade flera somrar under den tidiga barndomen. Vägen byggde min pappa för omkring 45 år sedan för att göra det lättare att nå det lilla huset med dess ekonomibyggnader, tidigare fanns endast en dålig ”kostig” fram till huset. Mycket trevligt att se denna plats igen!

Vägen borde benämnas Halléns väg!
Vägen borde benämnas Halléns väg!

Efter detta nostalgiska stopp gick jag vidare och roade mig med att rota i granar, enbuskar och annan växtlighet. En efter en besegrades burkarna och slutligen nådde jag fram till den punkt där burkarna tog slut och jag fick göra halt en stund för lite fika. Nu hade jag en längre transportsträcka framför mig fram till nästa ”arm” med tio burkar som började vid nummer 87.

Skogsväg

De sista burkarna i serien låg i ett öppet jordbrukslandskap, även om burkarna ibland kunde ligga lite snårigt till. Det fanns ganska gott om stora – och jag menar rejält stora – nässlor och tistlar som gärna växte in emellan och försökte göra livet surt för en burkletande Hallén. Men jag lyckades undgå att bli bränd denna gång och kunde sträcka lång näsa åt de eländiga plantorna.

Älgbana

Grusväg

Slutligen nådde jag den lilla nanoburken vid nummer 100 vilken loggades framgångsrikt. Det blev totalt 20 kilometers vandring idag och 41 hittade burkar, samt några eländiga DNF:er! Ett stort tack till Monway för denna fina och promenadvänliga cacheserie.