Geocaching live i Skår

Idag var det åter dags att ta ut den nya gps:en på en runda. Efter en vecka med mycket hostande kände jag att kroppen inte skulle orka med en långtur så det fick bli caching i närområdet. Lyckligtvis har det nyligen publicerats fyra nya burkar i Skår så det blev dit som dagens vandring gick. Ute i fält testade jag att inte bara koppla ihop gps och telefon så att nya e-post meddelanden dyker upp på gps:en idag kopplades min gps även till mitt konto på geocaching.com, se den instruktiva filmen från garmin nedan.

Inom någon sekund var jag igång med geocaching live. Man kombinerar fördelarna med den mest aktuella informationen, som tidigare bara funnits i telefonen, med den bättre mottagningen, karta m.m. som alltid funnits i gps:en. Detta känns som något av en mindre revolution för geocachingen!

Jag nådde fram till dagens första burk, ”Hole in the Rock”. Där mötte jag en hel rådjursfamilj som var olyckliga då de inte kunnat få upp locket på burken. Dom var så olyckliga att familjen valde att skutta iväg istället för att låta mig hjälpa till att öppna burken!

radjur

Geocache

När burken var hittad och loggboken signerad tryckte jag på hittad…. men vad hände då? Jo, loggen gick direkt till cachesidan, utan att jag fått skriva något! En viktig lärdom, att se på alla inställningarna innan man testar en ny funktion. Men vad hade jag då skrivit, en blank logg? Nej, det fanns en förinställd logg: ”Submitted via Garmin Oregon 7xx”. Jag fick maila CO senare och be om ursäkt för den torftiga och märkliga loggen.

Funktionen att skicka loggarna direkt till geocaching.com stängdes av och jag fortsatte dagens minirunda genom Skår. ”Park plats” var nästa lilla behållare som snabbt kunde letas fram. Dagens tredje burk låg uppe på Skårs kulle, ett vackert område med många gamla ädellövträd. Kullen låg inom gården Skårs ägor och där lyckades man behålla träden även efter att utmarkerna vid Delsjöarna hade förlorat alla stora träd någon gång före år 1700.

Skårs kulle

Mitt i denna vackra lövskog letade jag upp en hög med stora stockar och där väntade en liten plastburk, ”Gammel Koja”.

Äldre Koja

Besöket i skogen blev kort då jag snart var nere bland hus och gator igen. Dagens sista burk, ”Walk This Way”, låg endast några få hundra meters gångväg bort. Där fick jag vänta en stund då två hundmugglare stod och dividerade exakt vid den plats jag hade en önskan om att besöka.

Upp i det blå skulle man leta, undrar vad som kan menas med den hinten....
Upp i det blå skulle man leta, undrar vad som kan menas med den hinten….

Givetvis inte några problem att hitta burken när väl mugglarna promenerat bort. Därmed var dagens fjärde burk signerad och cachingpromenaden kunde avrundas. Så här långt är jag mycket nöjd med 750t och möjligheten att snabbt och lätt uppdatera cachedata via kopplingen till telefonen är en mycket bra nyhet i denna modell! Fler funktioner lär testas och rapporteras efterhand.

1 kommentar

  1. Du hade tur som bara fick en burk automatloggad vid find. Jag hade 134 som skickades upp. Alla var dubbelloggar. Visserligen ett snabbt sätt att förbättra sin statistik på men det tog timmar att hitta alla sedan manuellt och ta bort dom igen. Funktionen är default på !!!! Med en gång man kopplar upp sig så går den torftiga loggen iväg !!!
    Riktigt dåligt tycker jag. Ingen fråga utan det startar omärkligt i bakgrunden bara och skickar alla som markerats som hittade.

Kommentarer är stängda.