Till Halmstad går turen

En något regnig lördagsförmiddag drog team HIJ (Hallén, Ingabo, Jsson) ut på äventyr. Vårt mål denna gång var trakten av Halmstad och att röja upp bland kvardröjande rester av områdets power trails. Efter den långa startsträckan det blir med en bilfärd från Göteborg till Halmstad så nådde vi till sist dagens första burk ”HPT E02”.

powertrails

Som alltid är mugglarna förbryllade över oss burkletare!
Som alltid är mugglarna förbryllade över oss burkletare! Ett likaså vanligt fenomen är det som mugglaren till höger uppvisar – att gömma huvudet i sanden, men i detta fall tycks det vara en plastburk, lovar gott, kanske en blivande geocachare?

Efter att vi klarat av E-serien tog vi oss an B-serie samt resterna av A-serien. Mellan de olika etapperna passade vi på att plocka några så kallade ströburkar. Bland dessa fanns även dagens enda multi ”Är Skogman hemma?”, den ledde fram till en geocachingbas men det visade sig att ingen öppnade när vi knackade på, kanske var de ute och letade burk? Därmed blev vi utan kaffe, vilket elände.

När Skogmans fick oväntat besök....
När Skogman fick oväntat besök….

Vid några av dagens burkar fanns det tillfälle att se lite historia. Vid cachen ”ST#1” fanns det två fornlämningar, dels resterna av en hög (Enslöv 101:1) vid vägen där cachen också var placerad, dels en fem meter hög rest sten (Enslöv 102:1).

Gravhög, troligen från bronsåldern.
Gravhög, troligen från bronsåldern.
Rest sten
Rest sten

I kojan

Lite längre fram utmed serien ST, som går utmed Nissan, kom vi fram till ett område med hålvägar, nära ”ST#12”.

Hålvägar

I denna fornlämningsrika trakt med hålvägar och gravar intill de gamla vägarna hade jag mycket väl kunnat stanna längre än vad I och J i sällskapet hade kunnat ana! Vägsystemet har helt säkert en mycket hög ålder och var en av den tidens huvudleder från det småländska höglandet ut till kusten. Hit tänker jag återvända för att se närmare på landskapet.

Lite längre in utmed en något modernare väg påträffades andra lämningar i skogen…

Gungor

Hallén leker Hamlet! (Foto: Jsson)
Hallén leker Hamlet! (Foto: Jsson)
Utomjordingarna landar...
Utomjordingarna landar…
Lagt ner skylten - dom har tagit ner skylten....
Lagt ner skylten – dom har tagit ner skylten….

Strax utanför Power Trail området fanns ytterligare några små rundor, bland annat ”Holm Runt Bike Trail” som vi också gav oss på, men utan cykel. Det var en slinga med burkar där många var snyggt utformade och i några fall bjöd på några enklare problem att lösa. Dessutom fanns en bonus så det gällde att samla in information i var och varannan burk som loggades. När vi saknade en siffra, en ganska viktig sådan, och endast hade en burk kvar att hitta råkade vi ut för en DNF – ytterst förargligt. Men genom att pröva några tänkbara alternativ lyckades vi ändå hitta bonusen, härligt!

 

Hittar brevbäraren hit tro?
Hittar brevbäraren hit tro?

Dagen avslutades med ett par burkar inne i Halmstad efter att solen släckts för dagen men ganska snart rullade vi tillbaka mot norr och våra cachingbaser efter en cache-rik dag. Den bjöd på 115 hittade burkar, många DNF:er men inte speciellt mycket promenader, mest bilåkande. Det kanske dock passade bra denna riktigt kyliga höstdag med en pinande vind över det halländska landskapet.

Nu är det dags att åka hem!
Nu är det dags att åka hem!