Hallén i hål och blåshål

Lördag och åter dags för en burkletar tur! Denna gång blev det team Hallén & Jsson (HJ som vi signerade våra loggar med) som gav sig av på en tur till Varberg med omnejd. Vid åttatiden startade vi från Göteborg och rullade söder ut med siktet inställt på Getterön.

Det blev till att klättra....
Det är inte så ofta Hallén syns i träd….(Foto: Jsson)

Vi tog oss ut på Getterön och det visade sig att serien innehöll flera ganska utmanande burkar som tog en stund att hitta, om vi överhuvudtaget hittade något.

Portal

Andra burkar var lättare och snyggt utformade, allt med en fantastisk utsikt över havet – bara man höll sig upprätt i blåsten.

Sjökotte

Ute på havet passerade flera fartyg tungt lastade – undrar om det är lock & lock som är på väg att levereras till butikerna i Göteborg med omnejd?

En båt kommer lastad - med burkar?
En båt kommer lastad – med burkar?

Vinden var verkligen pinande ute på denna halvö och när man kom nära havet slog vågorna upp över oss. Det var nödvändigt att bitvis gå mycket nära vattnet och vid en av burkarna skulle det finnas en nano i en sten, men jag var genomblöt redan efter två minuters sökande och det gav inte resultat – därmed blev det reträtt!

Storm

På väg ut bland klipporna gick vi över ett område täckt med ljung – plötsligt hände det – marken försvann under Halléns fötter – ett knädjupt hål hade hittats. Jsson fick se att det fanns en sanning i berättelserna om Hallén och hål!

Efter att ha gått rundan med burkar på Getterön flyttade vi oss till området som utgör fågelskådarnas centrum i området, men där finns också cacherna i ”Naturum-rundan”. Vi började med en cache vid parkeringen men den hittades inte, därefter gick det bättre och burk efter burk kunde klaras av. När rundan var avklarad tog vi oss ut på en konstgjord udde för att lära oss mer om hur man smygtittar….!

Tjuvkika

Men vårt mål var egentligen att logga burken ”Ladusvalans granne”, en fågelskådare lämnade byggnaden men vi var inte ensamma många sekunder då en mängd mugglarbarn anlände. Det blev till att använda alla upptänkliga knep för att smyglogga!

När detta område nu var avklarat tog vi oss vidare mot ”Tångabergsskogen”. Där fick vi en trevlig skogspromenad i en något mindre blåsig miljö.

Druvsjö

Dagen avrundades med en ”Druvjakt” kring Sjöaremossens vackra tjärn. Det fanns flera burkar med högt T-värde men samtliga gick att klara av och Jsson hade mycket skarp blick för dessa flaskor! Vi loggade oss systematiskt igenom serien även om det krävdes en hel del letande vid några av burkarna.

Denna ruin påträffades vid en av burkarna - den såg märkligt ut, vad kan den ha används till?
Denna ruin påträffades vid en av burkarna – enligt en av de tidigare loggarna har det varit en linbasta.

Resultatet av dagen blev 20 kilometers vandring och 41 nya burkar att föra till kontot, samt mycket sol, vind, vatten och givetvis ett nytt hål att notera på Halléns meritlista!