Ett annorlunda CITO

Dagen började på det närbelägna hotellet med en god och stärkande frukost innan kängorna drogs på och jag gjorde mig redo för dagens många händelser, inte minst mina föreläsningar vid Mega Sweden FAD eventet. Men först av allt skulle jag gå på ett CITO event – ”Gräv bort skotarspår i Rydskogen”, för första gången var jag på ett CITO som inte handlade om att plocka skräp utan en annan typ av naturvård nämligen att täcka igen spåren efter maskiner som arbetat i skogen.

Här finns det arbete att utföra!
Här finns det arbete att utföra!
EO öppnade eventet
EO Gillberga & Ragnemalm öppnade eventet

Det fanns till en början endast några få redskap så många av oss arbeta med redskap från skogen – ganska tufft att bearbeta jorden med träkäppar!!

Gräv där du står!
Gräv där du står!

Dagarna före eventet var det bara ett tjugotal anmälda men när det är ett Mega event i närheten så ökar givetvis tillströmningen så hittills har mer än 100 loggat att de var med och grävde i skogen.

Gräva

Det blev ett bra resultat!
Det blev ett bra resultat!

Många händer gav snabbt resultat och skogen var i mycket finare skick efter CITO eventet. Riktigt bra idé att utveckla detta med CITO från att enbart handla om att plocka skräp till att utnyttja eventformen till andra insatser som troligen inte skulle bli utförda annars. Det ger gott hopp om att kunna sprida en positiv bild av oss geocachare!

1 kommentar

  1. Fina bilder! Kul att det uppskattades!

    Jag är medarrangören som sprang omkring med musikspelare (med grävsånger) samt med nödlogg när Gillberga var iväg i ett ärende. Gillberga gjorde en sådan poäng med sin gula mössa som syns så bra att hon hade den till FAD i Uppsala också. (Syns bra på bilden ovan också.)

    /Ragnemalm

Kommentarer är stängda.