Tio år med Julevent

Äntligen var det så dags för Julevent i Göteborg 2016, för tionde året i rad samlades stadens burkletare för att fira jul! Det började en gång för länge, länge sedan på en avlägsen strand invid Lilla Delsjön – Glöggevent i Göteborg.

Liksom förra året samlades vi i ljushallen på Viktoriagatan 13. Hallén och bgr01 hade mycket pyssel innan själva eventstarten med att ställa allt i ordning och brygga kaffe i stora kvantiteter till alla förväntansfulla burkletare. I loggboken efter eventet fanns 58 signaturer.

namnlos_panorama1

Kvart över tolv inledde jag med presentationen (utklädd till en skum tomte, ja det skall vara en särskrivning här!) Det blev en återblick på de gångna tio årens julevent.

Därefter tog Stadsalv över scenen och berättade om burkjakt i Sydamerika.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det var ett spännande äventyr med dramatisk i Sydamerikas dåliga kvarter och problemen med att jaga burk på riktigt hög höjd och hur detta löstes (hur skall vi nog inte nämna här…)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Föredraget blev något kortare än väntat så vi fick ändra lite i programmet och låta tomten (bgr01) ordna med utdelningen av paket. När paketen var öppnade och fikat på vårt eventbord började ta slut så var det dags för undertecknad att träda i aktion med att inleda reseberättelsen kring Mongoliet 2016.

När detta var avklarat så avslutades eventet med en liten aptitretare inför 2017 – något som presenterades endast för åhörarna på detta event!

Ett stort och varmt tack till alla deltagare. Hoppas vi ses igen på Julevent 2017!