Annandagsjakt i Fjärås

Idag skulle det bli lite annandagsjakt i Lerum var planen, men den härjande ”digerdöden” drabbar ibland även geocachare så vi fick ändra lite på planerna och det var en decimerad styrka bestående av Hallén och TMR68 som gav sig iväg. Inte till Lerum utan till norra Halland och Fjärås och dess bräcka. Efter ett kort stopp för att logga ”A24 – Lygnern runt” rullade vi in till naturområdet förbi den fina samlingen av resta stenar. Snart var vi vid parkeringen och kunde börja dagens vandring och gå mot ”Fjärås Bräcka sluttningen. #1”. Den första biten av vandringen blåste det rejält och värre skulle det bli enligt prognosen då stormen Urd var på ingång.

Fjärås kyrka

Serien består av 21 burkar, dessutom fanns det en del andra cacher utanför serien att leta upp. Extra trevligt var att besöka ”Borgudden” som skapades av CyperJunkie 2002, att det var en fornborg gjorde det givetvis inte sämre. Hela området är mycket sevärt med många historiska lämningar. Li gravfält, som vi passerade på väg in i området, är från järnåldern och har över 100 resta stenar. Den stora kolerakyrkogården från 1834 och Limmahögarna dryga 2 kilometer från Naturum är också sevärda.

Det fanns också dolda lämningar ute i skogen, som den vid cachen ”Torpet” där en liten husgrund vittnar om att det funnits aktivitet ute i skogen. Med tanke på de uppvuxna träden och diket som går rakt igenom det som varit en byggnad är det länge sedan som någon bodde här.

Torpgrund

Naturen är också vacker i detta område och vi hade tur med endast några få regnskurar under vår vandring. På östsidan av bräckan var det dessutom inte så hård vind så vi kunde till och med slå oss ned på en plats med vacker utsikt över Lygnen och äta vår medhavda matsäck.

Lygnen

Lygnen

Nedanför bräckan ligger en plats med ett märkligt mönster – det måste väl ändå vara ett tecken på utomjordingar….?

UFO eller

Mina misstankar om utomjordisk aktivitet förstärktes i och med TMR68:as beteende….

Vad gör TMR68?
Vad gör TMR68?
Det var hög tid att han trappade ned....
Det var hög tid att han trappade ned….
Julgranspynt påträffades också under vandringen.
Julgranspynt påträffades också under vandringen.
Utsikten vid Bräckan är fantastisk.
Utsikten vid Bräckan är fantastisk.
Vy mot havet vid Naturum.
Vy mot havet vid Naturum.

Vi avrundade med att logga ”HIGHLAND”, hade väntat mig ko-kreatur – men ser dom ut så här?

Kossor

Ko eller häst

Vandringen gav oss drygt 26 hittade burkar samt en DNF på nummer 6, och en promenad på 13 kilometer, välbehövligt så här i juletid!

Vi lämnade nu Fjäråsområdet och färdades åter mot norr för att ta oss an nästa serie i spåren av en skolbuss. Det passade bra att övergå från vandring till bil-burk-letande då vinden nu tog i rejält och dessutom kom det både regn och hagel.

I väntan på skolbussen!
I väntan på skolbussen!

Den första sträckan låg utmed en stor väg men lyckligtvis gick det att stanna vid samtliga burkar utan att riskera några olyckor. Efter någon timmes jakt hade vi klarat av serien, med undantag av nummer 12 som vi inte kunde hitta.

Är detta ställe reserverat för Per... (Foto: TMR68)
Är detta ställe reserverat för Per… (Foto: TMR68)

Nöjda med att totalt hittat 50 burkar denna annandag jul åkte vi tillbaka hem till våra cachingbaser för att planera inför kommande utfärder.