En tur till Frölunda – Flatås

Mellandagarnas burkjakt fortsatte även under onsdagen, men inte med en lika lång tur som under gårdagen. Det blev istället en kortare promenad i Frölunda – Flatås området för att röja upp lite bland burkarna där. Det blev den första av cachinglinjer ut till Frölunda torg och därifrån geo-skorna. Den första burken på listan antydde en skräpcache… ”Taking Out the Trash”, burken var fin men det stank av sopor i området. Man kan undra varför vissa människor (?) istället för att lägga soporna i avsedda kärl pressar in avfallet i staketet!

Skräpigt ställe.
Skräpigt ställe. Var tror du burken sitter…?

Snabbt från denna plats och till det nybyggda området ”Marconi Park” med tillhörande burk. Samma konstruktion som på den förra cachen så det gick snabbt att hitta burken, om än att kylan gjorde att fingrarna knappt kunde öppna påsen som omslöt loggremsan.

Marconi Park

Ett mer utsatt läge var det vid ”Västra Frölunda Rondellcache #3”, ingen möjlighet att gömma sig, lika bra att se ut som en typisk stolpinspektör och stega fram till burken och logga samt sätta en bestämd blick i varje mugglare som såg undrande ut! Ett mer skyddat läge var det vid ”Inklämd”, en lite skogsdunge mitt i bostadsområdet, den hittades efter lite snurrande mellan och runt träden.

Inklämd

Turen gick nu mot Flatåsområdet och nummer 4 i serien hittades utan problem liksom ”Svarta stolpen”. Däremot blev det lite besvärligt vid ”Flatås 2”. Jag hade snabbt sett en misstänkt plats men såg ingen burk. När jag började leta igenom tidigare loggar kommer en liten el-bil med en fastighetsskötare till platsen, jag försöker givetvis vänta ut honom, men då säger han. – Letar du efter en geocache?

Det fick jag ju erkänna! Nog fanns burken, eller snarare påsen på platsen, men den låg mitt bakom elskåpet utom min arms räckvidd. Men fastighetsskötaren var hjälpsam och plockade fram en lång skräpplockare – så var det problemet löst!

Dagens sista loggade burk blev ”Flatås” som hittades utan några problem, därefter tog jag vagnen mot kontoret för att uträtta lite sysslor där innan återfärd till cachingbasen.

1 kommentar

Kommentarer är stängda.