Hälsosam geocaching

All geocaching är väl hälsosam? Givetvis är det så, men en del rundor är mer hälsosamma än andra! Givetvis tänker jag på rundor som går utmed någon av landets hälsans stigar. På årets näst sista dag tog jag mig ut till Torslanda trakten för att gå en liten runda. Jag har givetvis varit i området tidigare men sedan dess har serien utökats, dessutom hade jag inte då plockat de första av burkarna utmed stigen. Strax innan gryningen klev jag av den svarta cachinglinjen och hade då inte många steg till ”Hälsans stig 9 – Torslanda”. Den hittades blixtsnabbt och jag kunde gå vidare på vandringen.

Gryning

Willys

Även nummer 10 hittades utan problem. Värre var det med elvan i serien som inte ville visa sig och jag fick inte ihop hinten med platsen heller, här gick något galet. Men burken har hittats idag så uppenbarligen finns den kvar! En av få avvikelser från Hälsans stig var ett besök i Storskogen, inga tomtar och inga troll men väl en snabbt funnen burk.

Efter att nummer 14 avklarats kunde jag vidare mot ettan i serien och arbeta mig upp mot nummer fem. Där blev det också ett besök vid Lottkärr, trevligt att se att gårdsmiljön bevarats invid de nya bostadsområdena. Här hittade jag burken, men loggremsan saknades, så jag fick lägga i en ny remsa samt ett foto av burken.

Därmed var dagens runda avklarad, blott åtta kilometer men med 12 hittade burkar får det ändå räknas som ett gott förmiddags-dagsverke. Åter mot geocachingbasen och planera resten av året…

Lottkärr
Lottkärr