Från Göteborg till Santiago de Chile

Eftermiddagen den 27 februari lyfte Hallén från Landvetters flygplats och färdades mot Paris där ett nytt flyg väntade för resan över Atlanten och vidare rakt över Sydamerika till Santiago de Chile, drygt 14 timmar i luften. Den sista biten av flygningen var spektakulär med klart väder över Anderna och dess gigantiska berg. Närmare Chiles huvudstad var bergen inte längre lika höga men ändå var det ett mycket vackert landskap kring staden. Det blev snabbaste vägen in mot hotellet med taxi och en välbehövlig dusch efter långflygningen. Visserligen känner man sig lite trött efter en sådan resa men gps:en var det första som packades upp och snart var jag ute på gatorna i detta ”nya land”. Första hittade burken blev ”Mapocho Limpio”, men någon ytterligare cache blev det inte denna eftermiddag, däremot flera DNF:er, men flera av dessa kom att hittas följande dag, det märktes att tankeförmågan var nedsatt efter resan!

Det märktes att skyfallen dragit fram i detta område, floden var en lervälling och det gick inte att få tag på flaskvatten i butikerna, allt hade väl köpts upp när staden fick stänga av vattnet under några dagar före min ankomst. Men på hotellet fanns det vatten i flaska, tur det för efter en god natts sömn hade jag för avsikt att ägna en heldag åt burkjakt och event!