Ut på burkpromenad – åt vilket håll ligger Torslanda?

Det var ännu mörkt, men ändå mycket varmt, när frukosten skulle ätas på det fina hotellet. Men det kunde mycket väl ha blivit en DNF på frukostbordet då jag saknade koordinaterna! Men med välvillig hotellpersonal så hittades maten på andra sidan polen i detta jättehotell. Hög kvalitet på det som serverades var det givetvis.

Med kraften från denna frukost packade jag nu gc-ryggsäcken och gjorde mig redo för en heldag med burkjakt. Väderutsikterna talade om över 30 graders hetta denna dag så jag valde bort centrum då det där säkerligen skulle bli ganska olidligt mitt på dagen, dessutom var det där långt mellan burkarna. Betydligt bättre såg det ut att vara på berget omedelbart bakom hotellet, där fanns ett kluster och dessutom möjlighet till lite skugga från träden så det fick bli dagens mål.

Lockande plats att besöka! (Den glada gubben på kartan är eventet som jag arrangerade som loggades samma dag) Mitt hotell låg nära G-11 strax nord öst om eventplatsen.

Under tidig förmiddag var det riktigt behagligt att promenera upp för sluttningarna i grönområdet. Det fanns stora bilvägar, mindre gångvägar och riktigt små gångvägar som slingrade fram i terrängen. Jag började med att styra stegen mot ”Mapulemu”.

Stärkt av dagens första fynd gick jag vidare över berget till ”Pull, Don’t Dig”, den skulle vara svår och det kanske den är för den som inte sett ett måttband omvandlad till burk tidigare. För mig var det dock ett snabbt fynd. Framgången varade dock inte då ”Mysterious grove at Cerro San Cristobal” inte hittades utan jag tvingades ge upp efter en god stunds sökande.

Jag tog mig nu upp mot det högsta partiet av berget och jag hade ett mycket speciellt mål, ett mål som fick mig att ställa frågan: Åt vilket håll ligger Torslanda?

Tribute to Amaruit” är nämligen en cache som placerades ut av Tors jägare i februari 2006. Anledningen var följande:

This cache is a tribute to geocacher Amaruit. The reason why this cache was brought to life; it’s purpose was to hold a present from the Swedish geocacher, Gavia to Amaruit. And therefore I had to place it during my holiday in Chile in a place reachable for him. Amaruit is the “guardian angel” for this cache. The cache is placed on Cerro san Cristobal close to the ”piscina” and the ”funicular”. It´s a 1.6 litre container filled with the usual stuff.

Det var en liten extra krydda under vandringen att få loggat denna burk, men en burkjägare kan inte vila för länge utan måste snarast iväg igen. Det blev att klättra ut från det snåriga området och hoppas att ingen av trafikvakterna en bit bort skulle se mig. Lyckligtvis hade dessa försvunnit och jag kunde smita förbi lite avspärrningar och dra vidare mot ”Palma Chilena” som blev dagens sista DNF! Sådana vill man ju inte ha för många av – inte sant?

Burkjakten på berget fortsatte med ytterligare tre hittade burkar och en del stopp för att titta på den fantastiska utsikten.

Etapp ett av burkjaktsdagen var därmed avslutad och jag tog mig ned från höjderna för att få lite lunch samt att uppsöka en informationsdisk i hotellet där Hurtigruten hade etablerat sig. Ett tecken på att ett än större äventyr närmade sig snabbt!

Informationen jag behövde var kring avfärden nästa dag. Det visade sig bli en lagom morgonavfärd 4.30 och jag fick även liten färgglad lapp att fästa på väskan, att själv släpa på sådant tillhörde nu en förfluten tid! När dessa praktiska detaljer var avklarade väntade jag ut den värsta hettan innan jag framåt kvällskvisten åter gav mig av ut på stadens gator för att gå till ett event, men det är en annan historia!

1 kommentar

Kommentarer är stängda.