Utmaningarna i skogen

Denna Kristi himmelsfärdsdag bjöd verkligen på strålande försommarväder, hög tid att åter bege sig ut i markerna. Äntligen börjar krafterna bli normala efter influensan som jag drabbades av för lite mer än tre veckor sedan. Dagens vandring gick på de välkända stigarna kring Delsjöarna ned till de sydligaste utkanterna av området. Där väntade dagens första utmaning ”Trinislas utmaningar – #18 Periskop”.

Om någon undrar – det är inte rätt lösning som syns på bilden!

Denna serie av burkar kräver alltid lite funderande, ibland mycket av den varan. I detta fall kom jag ganska snabbt fram till lösningen och kunde öppna låset och signera loggboken.

Vandringen gick nu vidare in i storskogen för att se om det kommit någon post idag! ”Trinislas utmaningar – #20 Post”, kanske skulle det bli mest reklam även om sådan faktiskt inte var välkommen i denna låda.

Att öppna en brevlåda är väl inte så svårt, men i denna skog är det bara början på arbetet! Loggningen här tog en god stund i anspråk, men så skall det vara vid riktigt bra burkar.

Efter ytterligare lite vandring, bitvis i stiglöst land, kom jag fram till pumpen. Den gick jag inte utan hittade loggremsan oväntat snabbt. Det är nog något som inte riktigt är som det skall vara med denna cache, ”Trinislas utmaningar – #19 Pumpen”.

Skall det gå att pumpa upp någon loggremsa här?

Nästa utmaning – ”Trinislas utmaningar – #15 ”The swamp” – har legat och väntat länge på mitt besök. Beskrivningen av problemet har avskräckt mig från ett försök!

För att nå den här rackaren behöver du ta med rätt hjälpmedel för att nå ut och upp. Och troligtvis en kamrat att lita på. Man vill ju inte bli ensam i det mörka vattnet om nåt därnere skulle rycka undan fotfästet. Om du väntar tills kylan fryser på träsket måste du vara säker på att isen är säker innan du går ut.”

Det var lågvatten i träsket denna dag så det gick oväntat lätt att fånga denna burk, men det klagar jag inte över.

Efter träskmarkerna begav jag mig bort till tippen för dagens sista utmaning ”Trinislas utmaningar – #17 Tippen”. Problemet bestod av några olika delar och det tog en liten stund att få öppnat och återställt, men åter en snygg och trevlig cache.

Mycket nöjd med att ha funnit lösningen på alla dessa utmaningar inledde jag nu vandringen tillbaka mot cachingbasen. Det blev 15 kilometers vandring och blott fem burkar, men fem kvalitetsburkar.