Virpazar – letar du efter en fejksten?

Skidorten Kolasin som vi övernattat vid lämnades under förmiddagen och vi fortsatte vidare över det dramatiska bergslandskapet i riktning mot kusten.

Målet var det lilla fiskesamhället Virpazar vid Shkodersjön. Idag är nog turister viktigare än fiske i byn, åtminstone under sommaren. Vi tog den obligatoriska båtturen och därefter fanns gott om tid att leta efter traktens enda burk, ”Virpazar” jag fick här sällskap av norska geocacharen rosiante67 samt guiden Marie och flera andra som var nyfikna på hur burkjakt kunde gå till. På normalt geocachingvis stod vi med huvudena i var sin buske när vi hörde någon ropa uppifrån den övre nivån på piren (på engelska) – letar ni efter en fejksten?

En av båtbiljettförsäljarna kände igen vad vi höll på med och pekade ut platsen – det händer som sagt alltid något oväntat!

Nöjd Hallén har loggat sin första burk i Montenegro!

Det blev därmed en mycket lyckad dag, det gjorde inte ens något att vi sedan skulle besöka en vingård (som inte är ett av mina intressen), jag kunde njuta av den väl avvägda smaken av en fejksten, det överträffar det mesta.

Resan började nu närma sig sitt slut och vi åkte redan samma dag tillbaka över gränsen till Albanien. Där var köerna kilometerlånga men på något märkligt sätt lyckades vår buss och ett par andra bussar ”tränga sig före” i kön och vi kom igenom oväntat snabbt. Vi övernattade åter i en ort utan burkar men jag hade ändå en förhoppning om att få en sista logg i Albanien under timmarna innan avfärd hem igen i morgon.