1 till kontot och 3 till arkivet

Idag fanns möjligheten till en kortare vandring i den mest närbelägna av skogar där det för ett par veckor sedan kom en ny burk, ”Blueberry Muffin”. Efter en kortare skogsvandring hittades burken men några blåbär hittades inte här, annars burkar det finnas ganska gott om sådana i den här delen av området. Men i år är det brist på sådana! Vandringen innebar idag också att jag skulle föra tre av mina egna burkar till arkivet.

 • Lagmanshagen har försvunnit, inte ett spår av cachen bland enbuskarna. Det är andra gången den försvinner så jag väljer nu att avveckla cachen.
 • Kärralunds lusthus har varit en lite speciell myst som krävt lite fältarbete men finalplatsen har nu ”städats” av mugglare så där kan jag inte längre gömma en burk, även denna går in i arkivet för den sista vilan.
 • Skylttrassel med Anita & Televinken fanns kvar men jag tycker inte den passar in i mitt ”burkutbud” så den städas bort.

Därmed har även jag lämnat ett bidrag till den minskande aktiviteten inom geocachingen som jag skrev om nyligen och som även norska Nullpunktet uppmärksammat i sitt blogginlägg, ”Vi er i fritt fall”. Det är inte otänkbart att fler Hallén-burkar kommer att försvinna då jag vill minska mängden (underhåll).

Men allt minskar inte, om ni inte noterat det så kan jag berätta att The Explorist har återvänt och det har också hans blogg! Även hebb har synts med burk (och bär) i hand och ett nytt blogginlägg – lite hopp kan det allt finnas!

1 kommentar

 1. Jadu gode herr Hallén!
  Jag börjar känna att jag behöver logga litet mer, men det kommer nog även några nya burkar till eventet den 29:e oktober och givetvis till det 5:e Midvintermörekereventet sista fredagen i januari 2018. Jag har förstått att ett event – hur tokigt det än ligger tidsmässigt – lockar till sig FTF:are. Ja du var ju med på mitt mörkerevent ovanför Borås djurpark i vintras – denna gång hade jag förstås överdrivit med 19 nya burkar, men för en del är sådant fredagsmys…
  Även jag har en del cacher som kräver underhåll, särskilt de som bygger på Infrarödsynlig skrift. Ibland har jag kunnat (det har hänt en gång) tajma underhållet med att någon burkletare ville låna utrustningen ( som alltid ligger klar för utlåning). Jag kunde få i detta fall samtliga 8 steg renoverade till nyskick.

  Gaslarms piratevent i Stora Delsjön visade att det visst finns äventyrslysta och orädda geocachare. det var den 16:e juli och det var ett riktigt riktigt busväder – i stil med ditt Pulkabacksevent ungefär 2010-2011 – fast vi var ju tvungna att ta oss till en ö i detta busväder.

  Men tyvärr så verkar Groundspeak inte vilja underlätta för oss som har många cacher. I deras fjantiga caching-app för telefonen skall jag nu kunna se vilka av mina egna som har ”Needs Maintenance”. Men hur detta skall gå till har jag inte fattat. Enklast är väl som vanligt att börja regga en ny cache – då kommer alla NM upp först…

  Oavsett – tack för din blogg (som jag får som mail)

  Bästa hälsningar // Ingvar / vovvelivovven

Kommentarer är stängda.