Besök i Mölndals fjällvärld

Man behöver inte åka långt åt norr för att hitta fjälluften, den finns på nära håll i och omkring Göteborg. Dagens tur var en vandring i välkända marker kring Delsjöarna och vidare söderut (Alperna?). Gränsen till Mölndal passerades utan att någon krävde att passet skulle visas upp så det var lätt att trava på i god Hallénfart mot det jag hade hoppats skulle bli dagens första burk ”HUNDGÅRDAR – 8” där skrev jag en DNF 2014 och har sedan dess varit där ytterligare ett par gånger utan att finna burkan. Men idag skulle den hittas…. trodde jag! En burk med rating 1,5 / 1,5 och den bara inte finns där när jag är på platsen. Skulle kunna tro att det vilar någon trolldom över denna plats!

Är nu något trött på denna plats!

Nu var det dags att åter lämna asfalten och gå upp i fjällmiljön på Safjället, ett mycket vackert naturområde med både burkar och historiska lämningar. Mitt första mål var att uppsöka cachen ”Den gamla kvarnen”. Jag var lite undrande över vad det kunde vara för kvarn, uppe på berget fanns givetvis inga vattenkvarnar så det kanske är lämningar av en väderkvarn? Det räcker med att citera d3bjorn:s logg ”Egentligen finns det bara en sak att säga om den här cachen och det är: ”Göteborg!” Burken ligger visserligen, som d3bjorn konstaterar, i Mölndal men det är ett fenomen som går en bit utanför stadsgränsen! Vad denna utläggning betyder lär ni upptäcka vid loggning av denna cache.

Ok – här skall finnas en kvarn…

Burken hittades utan problem och jag fortsatte upp på fjället för att titta närmare på en multicache som låg ett kort stycke längre bort. ”Trädknytt vid Gnisterbusken” är visserligen en mörkercache men det finns några som hittat denna i dagsljus, så jag tänkte göra ett försök när jag ändå var i närheten. Efter dryga tjugo minuters sökande efter reflexer på träd gav jag upp och fortsatte min vandring över Safjället, det finns ju annat att se på där, till exempel en hällkista.

Efter någon kilometers vandring klev jag ut ur skogen igen och kom ut på gatorna för att hitta en väg mot ”Abbe5:s födelsedagscache 4” en cache där man mycket väl kan träffa på småkryp, kanske en TB? Det blev ett blixtsnabbt fynd och loggning.

Den sista burken för dagen låg knappt 200 meter bort och den blev signerad EN (1) gång endast! Jag tänker givetvis på cachen ”Dubbelloggar”.

Vandringen gick nu in mot Göteborg och Korsvägen varifrån jag tog till ett par cachinglinjer för att hinna hem innan det där blöta uppifrån molnen åter skulle börja falla. Blott tre burkar loggade men en fin vandring i varierade miljöer och terräng på 1,5 mil blev det.