Häxjakt

Det finns allt för många häxor som flyger omkring där ute, något måste göras! Häxhammaren (d.v.s. gps:en) plockades fram, kängorna putsades och pennan gjordes redo – här skulle det jagas flygande fruntimmer! Men för att värma upp lite gjorde jag först en liten kringgående rörelse. Först besöktes trakten av Östra sjukhuset (nej inte psyket…) utan en burk som ingav en förhoppning om att bli frisk, ”Förhoppningsvis Frisk”, som efter lite snurrande mellan träden kunde plockas fram.

Nej, detta är inte en tidningsanka det är en geocachinganka!

Nu var det några kilometers promenad uppför backarna i riktning mot Kåsjön för att leta upp den ganska färska cachen ”Kåsjön”. Då jag vet att denna CO:s burkar sällan blir långlivade så var det lika bra att klara av den snabbt. Men åter visade sig en 1,5/1,5 burk bli mig övermäktig. Efter en halvtimmas sökande fick jag lämna den ödsliga stranden och hopptornet för att bege mig mot dagens huvudmål.

Hoppet lever fram tills dess att man skriver en DNF.
Här sökte jag efter roten till….

Lite mer än ett par kilometer var det nu att gå till påskcachen ”2. Blåkulla. Påsk i Partille 2017” som är något så ovanligt som en kombinerad dag och nattcache. Ett reflexspår i mörker och i dagsljus skall man jaga flygande häxor mellan träden, en farlig uppgift givetvis.

Det var inte helt lätt att följa spåret och jag kom vilse mellan träden några gånger, men det kanske inte är något annat att vänta när man är ute på jakt efter så här farliga fruntimmer. Efter vissa vedermödor med spår och andra typer av problem på vägen så kom jag till sist rätt och mötte över-häxan själv, en kuslig upplevelse som jag skall bespara er känsliga bloggläsare….

Två burkar rensade under en 20 kilometers promenad, mer motion än burkar men det var en fin tur och jag kände mig trots den blygsamma utdelningen ändå mycket nöjd med turen.