Raka spåret mot cacherna

Söndag förmiddag, någon kanske ville kalla det för morgon, gav sig team H I J T (Hallén, Ingabo, Jsson, TMR68) åter ut på en riktig heldagstur i riktning mot Kinnekulle. Det var alltså en ganska lång transportsträcka vi hade framför oss innan dagens första burk uppenbarade sig i min hand, lämpligt nog vid ”Björsäters Kyrka”.

Därefter tog vi en liten vandring utmed det släckta elljusspåret – trots namnet så var det fullt dagsljus!

När vi höll på att logga första burken kom det en mugglare med hund som tittade som om det skulle vara något märkligt med fyra personer bakom en stolpe…. Han frågar då – räknar ni hjortar? Mycket skall man höra! Men, det är kanske en hobby att börja ägna sig åt möjligen, eller möjligen inte. Då vi inte ville framstå som några stolpskott så gick vi raskt in i skogen för att leta upp gömmans små burkar i alla möjliga former. Ute i skogen träffade vi även på andra varelser, alltid lika trevligt att vara ute i trollskogen. Ett släktmöte med andra ord….

På väg från det första vandringsområdet stannade vi till vid cachen ”Åa” som ligger nära en större väg. När vi höll på och leta saktade en husbil ned farten – Har ni hittat den? Jag hann aldrig känna igen den som frågade, men kanske är det någon av er som läser denna blogg? Direkt efter saktar en personbil in, det visade sig vara CO tiger90 – mycket trevligt att träffa dig!

Våra vandringar denna dag fortsatte sedan med Sjöråsleden, PGL samt naturstig och x-tra svängen. Allt på eller på väg upp på Kinnekulles höjder. Här fanns en del fina kulturhistoriska inslag att beskåda.

Något i ugnen….?
Här hittade jag en karta över alla torp och varggropar i området, vilken resurs och vilket arbete!
Under bron fanns bara Hallén och inga troll! Eller…?

Djurgården – var har vi hamnat nu?
Bra att man satsar på frisk luft i skogen – tog ett djupt andetag!

Uppe på Kinnekulles höjder är utsikten verkligen fantastisk. Det gick att se Läckö slott och Dalsland i fjärran.

Det blev många kilometer av fin vandring i mycket varierad terräng denna dag. Det var också stor variation på cacherna, från enklast tänkbara till svårast tänkbara (d.v.s. DNF). På extra slingan uppe på Kinnekulle hade vi stora problem med ett par burkar som vi fick ge upp trots fyra någorlunda rutinerade jägare på plats.

Man kan fundera på det övre namnet på skylten, hur skall det betonas… Kreativa lösningar saknades inte ”Full Ösa”…
Nej, detta är inte Kina utan nära en burk utmed vår väg!

Vi avrundade med en vandring på den tidigare banvallen ”Götene-Lundsbrunn”, numera en GC-väg!

Hästar till höger – in i skogen?

Det var en mer utmanande serie burkar än vad vi kanske hade föreställt oss. Flera långvariga sökande ledde fram till en DNF på nummer 7 och när vi anlände till nr 8 hade tre mugglare slagit sig ned ”på cachen” och gjorde allt sökande omöjligt. Men i övrigt gick vår färd raka spåret mot cacherna!

Undrar vilka hemligheter denna pippi ruvar på!

Det saknades nu blott två burkar till hundra hittade denna dag så det blev lite extra burkletande utmed vägen. Vi träffade på skrotnisse och hans burk samt stannade till i Vara där Jsson gjorde ett försök att rekrytera ett gäng raggare till geocachingvärlden. Resultatet? Kunde ha gått bättre…

Hemma hos skrotnisse.

Efter denna så kallade bonuscaching var dagens rejäla runda i Västergötland avslutad och vi hade fått ihop 105 hittade burkar och vandrat nästan två mil totalt denna söndag. Nöjda och något trötta återvände vi till våra respektive cachingbaser för att smida nya planer.