Myror i huvudet

Myror i huvudet kan man få då och då under en geocachingtur, det kan röra sig om skogsmyror som irrar omkring eller det kan vara burkproblem som skapar ett irrande i skallen på jägaren! I dag så var det det senare som gällde under ett besök i det nya cachinglandskap som Spioneck skapat, ”Spioneck´ s prövning”. Det var team H I J T (Hallén, Ingabo, Jsson, TMR68) som gav sig ut på denna tur i skogen och fick myror i huvudet.

In i snårskogen

En bit från de välanvända stigarna i området väntade den ena lådan märkligare än den andra. I några få fall var det bara att plocka burken, i många andra fall blev vi kvar på platsen länge. En av cacherna tog väl över en timma från det att burken hittats tills dess att den loggats, det tillhör inte vanligheterna!

Detta bildspel kräver JavaScript.

Under vår vandring kom det några mindre regnskurar och åskan väsnades en bit bort, men vi undslapp åskregn och det hagel som tydligen dragit fram över Göteborg!

Lite vila?

Serien bestod av 21 burkar när den publicerades men två av gömmorna arkiverades av reviewer bara minuter efter publicering, dessutom låstes dessa. Men vi hade med de två arkiverade cacherna i våra gps:er så det blev två ”FTF-liknande” loggar på nummer 11 och 17 som vi troligen inte kommer att kunna utnyttja om inte burkarna återaktiveras, man kan ju alltid hoppas.

FTF på nr 11, arkiverad och låst burk…

Vid sidan av serien tog vi även hand om ett par andra ologgade cacher i området, ”Jul i Lerum 2016 #10 – Nissebadet och grottan” och ”Häcksjöbarack”.

Något för den händige husköparen!

Grönt och fint i centrala London!

Alla burkar i serien hann vi inte med denna lördag då vi hade börjat först efter 12 (!!), ändå spenderade vi nästan en hel arbetsdag i skogen. Men då cacherna tar tid att lösa så går det inte fort. Man kan dock frukta att en del av dessa burkar kommer att få problem och det kommer att krävas en hel del underhåll för CO för att hålla liv i denna serie. Risken finns alltid att besökare blir desperata och inte har det tålamod som krävs för att cacherna inte skall ta skada.

Det blev åtskilliga favoritpoäng utdelade under dagens vandring och det lär säkert komma fler sådana på denna serie! Så om du vill ha en utmaning, ta en tur till Lerumsskogarna!