Söndagspromenad i Stockholm – dags att ta 100 000 burkar!

Hemresan var bokad till 10.10 så det fanns gott om tid för en liten söndagspromenad på Stockholms gator innan tåget skulle avgå. Jag började med ett försök på ”Stockholm’s first shopping mall” men misslyckades, trodde det var problem på grund av ombyggnaden men väl hemma ser jag att det var någon som hittade denna burk under gårdagen, så det var jag som letade på fel plats.

Efter detta misslyckande gick jag vidare till ”The Royal Swedish Opera”, där rådde det inte någon tvekan om var burken borde sitta men jag fick sällskap av en fiskare! Den enda mugglaren inom synhåll dessutom. Men han hade trasslat in sig i sina snören så att fokus låg helt på att lösa problemet, vilket gav mig möjlighet att logga burken.

Stärkt av denna framgång hägrade nu möjligheten att få logga ”100,000 caches in Sweden!”, för nog borde denna burk också ge 100 000 loggar? Det var inte några svårigheter att hitta cachen, men nu återstår att se om den ger en rejäl effekt i statistiken….

Stort hus där det bor en man med krona eller en stolpe, vilket är mest spännande?

Jag fortsatte vandringen utmed vattnet och nådde till slut dagens mest avlägsna plats och cache ”Djurgårdsbron”. Där fick jag pilla en stund innan jag kom på hur den skulle öppnas, hade rätt information men burken var av en modell som jag inte träffat på tidigare, men allt gick väl och även denna logg säkrades.

Nu var det ett par kilometer tillbaka i riktning mot stationen och dagens sista cache ”Klara kyrka”. När jag närmade mig såg jag två personer som cirkulerade på platsen – det måste vara geocachare! Jag gick rakt fram till rätt plats och plockade fram burken (härligt när det händer…) och vi fick ett trevligt litet ”event”, det visade sig vara martinjalaura från Estland som jag träffat på, samt hans geocachingkamrat som ännu inte loggat på nätet så jag vet inte hans gc-namn. Alltid trevligt med dessa oväntade möten.

Därefter gick jag till stationen för hemfärd, gick tåget i tid undrar ni säkert – svar ja! Kom det fram i tid? Svar nej – kom hem fem minuter för tidigt….