Från parkpromenad till skogsvandring

Kanske kan man ta en tur på hemmaplan under lördagen, tänkte Hallén och skickade en förfrågan till de delar av teamet som befanns sig inom rikets gränser. Responsen var omedelbar och team HJT (Hallén, Jsson, TMR68) gav sig av med den första av cachinglinjer mot Linnéplatsen för att inleda dagens vandring och burkjakt.

Först av allt träffade vi självaste ”Carl von Linné” som kunde hittats efter att vi gått roten med problemet. Vi fortsatte därefter upp mot Göteborgs Naturhistoriska Museum och Earth Cachen ”Bergarter Gnejs och Sandsten”, TMR68 passade även på att logga den andra Earth Cachen på platsen som undertecknad och Jsson loggat tidigare.

Kan det finnas något där… Foto: Jsson

Turen gick därefter in i grönskan och ett besök ”I skogen”. Efter lite snokande hittades den lilla väl dolda gömman. Försöket på letterboxen ”A tribute to I cirkelns mitt” var däremot inte lika lyckad, det var något vi inte riktigt förstod!

Bättre gick det med jakten på ”Någonstans i parken #5” som innebar återbesök på många välbekanta platser.

En burk jag redan hittat, kunde koppla av och titta på när övriga letade…

Efter att vi korsat spårväg och motorväg kom vi in i ”Ängårdens” bostadsområde och där spenderade vi en lång stund i jakten på en nano som aldrig ville visa sig. Visa sig gjorde däremot många personer i de omgivande husen som stod och tittade i fönstren – håller geocaching på att bli en åskådarsport?

Åskådare slapp vi när Änggårdsbergens skogar slöt sig kring oss och vi kom in i rika burkmarker. Min förhoppning var nio burkar i denna trakt och det infriades också, något mer för mina följeslagare och utan tvekan bäst utdelning hade TMR68 som inte på många år besökt denna skog.

Ännu en Earth Cache är hittad!

På en av höjderna i den västra delen av området stannade vi till för en kortare lunchpaus. Stärkta av mat och dryck gick vi vidare genom skogen och loggade burk efter burk. Alla dessa var gömda på klassiskt vis, vilket är till stor glädje när man är ute på en skogstur. Till sist tog skogen slut och vi kom ned vid det stora fängelset och nära denna anläggning hittades ”Har du alla hästar i stallet?”.

Till sist var vi åter inne bland hus och mugglare och fortsatte där vår jakt med lite blandad framgång. Dagens sista hittade cache var ”Lantmilsgatan” som plockades i ett lyckligt ögonblick efter att en vagn lämnat hållplatsen och nästa grupp mugglare inte hunnit befolka området. Därefter rullade vi hem mot våra cachingbaser med den första av cachinglinjer, nöjda efter omkring två mils promenad och för min del 18 hittade cacher, något mer för övriga.

1 kommentar

Kommentarer är stängda.