Mot sydligare nejder

Denna söndag blev det en tur söderut tillsammans med Ingabo (team HI, Hallén och Ingabo). Vi styrde mot Falkenberg och inledde dagens vandringar med ”Ridvägar”. I rask takt klarades denna korta series burkar av och vi riktade blickarna mot ”Hil-Gus Familjerunda” med omgivande burkar.

En riktig urskog!

Efter dessa skogsvandringar förflyttade vi oss nu ett stycke till den något längre ”Vandring Vid Ätran” serien. Det blev en fin tur utmed ån, även om en del burkar som låg utanför serien bjöd på lite väl hårt motstånd och gav oss DNF:er.

Här låg en gång ”Ny Falkenberg”, en märklig stadsbildning som fanns samtidigt som den gamla staden.

När vi passerat över ån ytterligare en gång kom vi fram till en punkt där Ingabo inte längre fick följa med, endast Hallén hade behörighet att fortsätta!

En promenad för doktorer, tyvärr Ingabo du får inte följa med! (Foto: Ingabo!)

Vi färdades därefter norrut mot serien ”Pärlans Pärla” som vi tänkte försöka oss på trots att det då var mindre än en timma tills dess att solen skulle sänka sig i det västliga havet.

Den havsnära miljön bjöd på svårigheter och vi fick vid några tillfällen vända innan vi nått fram till burken då vattenståndet var högt och skar av vissa delar av strandområdet.

Hit men inte längre kom vi, drygt 50 meter till burken.

Dessutom började nu dagsljuset försvinna och det underlättar aldrig när burkar skall hittas.

Vi hade efter denna runda samlat ihop 45 cacher, något mindre än vad vi ursprungligen planerade. Det blev därför fortsatt caching i Varberg med några enklare burkar som fick antalet hittade att stiga till 51 denna söndag. Dessutom hade vi fått lite motion i form av 21 kilometers vandring. Därtill lite planering inför den kommande veckan, för då skall vi….