Blöt juldagsjakt

Det skadar inte att bege sig ut på en liten vandring under juldagen efter ett antal skinkmackor dagen innan. Att det regnar, rejält och ihållande, bör väl inte avskräcka en inbiten burkletare. Bästa kängorna på fötterna och man är redo för lite motion och cachejakt. Jag tog mig genom välbekanta skogar kring Delsjöarna i riktning mot Kallebäck där det ganska nyligen kom en burk i närheten av ålderdomshemmet.

När jag närmade mig ”Carl’s Creek Cache” som enligt CO skulle vara det engelskspråkiga namnet på Kallebäck…! Jag ger mig inte in i diskussionen om namnet Kallebäck här och nu, även om det finns en del att säga om dess ursprung, på svenska. Denna dag var jag fokuserad på att leta efter en burk. Men det gick inte helt enligt plan, trodde allt skulle vara öde en regnig juldags förmiddag, men icke. En person gick borta vid hållplatsen och skrek, han var uppenbart påverkad av något mer än julmust så jag tog en liten extra promenad och under tiden hann den besvärande personen att försvinna, hade inte haft lust att ha med honom vid sökandet efter burken! Jag inspekterade området och efter en liten stund såg jag något misstänkt av ett slag jag sett vid ett par tillfällen under hösten. Det visade sig vara rätt och juldagsburken var därmed säkrad.

Därefter blev det en promenad tillbaka till cachingbasen, totalt 13 kilometer denna dag, och regnet det bara fortsatte att falla.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: