Caching på en annan dag….

Geocaching på en annan dag, måste väl betyda annandagen misstänker jag för någon annan dag är väl ändå inte tänkbar. Nåväl, jag skall inte försöka förvirra mer än nödvändigt, skadan lär redan vara gjord. Istället vänder vi blickarna mot den svenska Västkustens inland och området kring Hindås och Lerum. Det var nämligen dit som team HIJ (Hallén, Ingabo, Jsson) idag åkte ut på en knapp halvdags cachingtur. TMR68 saknades, vi misstänker att han fallit offer för osedvanligt illasinnade isländska tomtar. Dessa härjar trakten på grund av att tullverket inte kontrollerar resenärer, som kommer från den ön, på det sätt myndigheten borde göra! Tomtarna har gömt sig i resväskor och utgör nu ett växande problem i trakten av Göteborg.

Grýla och Leppalúði. Hämtade från “jolamjolk.is”

Jsson och Hallén åkte med pendelcachinglinjen ut till Lerum där Ingabo väntade. Vi började med att titta på steg ett för ett par multis men det var väl mörkt för att kunna klara av dessa burkar, framförallt då två av tre hade dåliga lampor, endast Hallén lyste som en geocachare skall…

Transporten till Hindås räckte för att det skulle bli ett svagt decemberljus. Dvs inte så stor skillnad mot midnatt.

Solen har gått upp, men det märks knappt. Ändå talades det om att vi nu går mot ljusare tider!

Det var framförallt julkalender burkar från både 2016 och 2017 som lockade oss till Hindås denna dag. Givetvis blev det även besök vid andra burkar om de låg lägligt till. Bland annat besöktes flera multicacher men ”Storasten 2.0” var inte någon framgång. Vi fick senare ett tips från CO men då var vi lite väl långt från den stora stenen.

Vi letade oss istället vidare genom de mycket blöta skogarna och lyckades hitta en och annan burk. Nästa stora problem burk blev ”Field Puzzle 5 – Kub?” av samma CO som den stora stenen, inte heller här hade vi framgång trots en tydlig hint. Vi skickade iväg ett SOS och när vi just var på väg att starta geo-mobilen fick vi svar. Då avbröts avfärden och vi gick till förnyad aktion. Det tog en stund att hitta, men slutligen hade vi säkrat finalen.

Givetvis klättrade jag upp på en av vältorna!

Vädret började nu bli riktigt juligt, alltså hård vind och ösregn, så skall det vara under julhelgen! Vi fortsatte ändå att kämpa oss fram till ytterligare några burkar, men vår tid höll på att ta slut då Jsson hade en mugglaraktivitet att närvara vid. Därför blev det ett ovanligt tidigt avbrott och vår totala mängd hittade burkar blev 20 denna dag. Promenadsträckan, inklusive den från cachingbasen till den lokala stationen, blev dryga 14 kilometer. Alltså både ganska många burkar, lite motion och dessutom fick man duschat samtidigt – kan det bli bättre?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Hemfärd