Återvunnen caching

Återvinning är väl bra, speciellt återvinning av gamla cacheplatser. Det var så dagen började och sedan skulle detta tema komma att förstärkas! Jag inledde med en mörkervandring genom Delsjöskogen, men där hade jag inte något att logga utan det var motions/transportsträckan fram till en återvunnen cacheplats ”In memory of Lanzon (Lanzon Area)” av hebb, där hade, den nu avlidne cacharen, Lanzon en av sina burkar. Mycket trevligt med en burk till minne av den alltid lika trevliga Lanzon! Minnet av hur burken var placerad hade bleknat med tiden men dess färg och kontrast återvände när jag kom till platsen och då gick det snabbt att finna cachen.

Vy från cachen.

Då jag den gångna hösten försummat att logga hebbs nya burkar kände jag att det krävdes bot och bättring. Nästa mål under min vandring var multin ”Heden – hebb firar 10 år som geocachare”.

Heden nära starten av multin.

Efter lite räknande så gick jag mot finalen och hinten stämde väl överens med det jag såg framför mig, bara att gå fram och logga. Mugglarna som annars är talrika vid Heden var lite sömniga denna mellandag så det var rätt tidpunkt att plocka denna cache. Stort tack för multin och ett grattis i efterskott till hebb som nu loggat burkar i 10 års tid.

Men två burkar en mellandag som denna, borde det inte kunna bli lite bättre än så? Under gårdagen hade Jsson talat om Ragge1:s nya burkar vid återvinningsstationer på Hisingen, kanske skulle jag bege mig dit och fylla på dagens återvinningstema med ytterligare några loggar. Det var inte något att tveka över, gick den korta sträckan bort till Valand och klev ombord på cachinglinje 5 som snabbt tog mig till Vågmästareplatsen och cachen ”Återvinning vid Vågmästareplatsen”. Det blev början på en liten vandring i bostadsområdena, framförallt till återvinningsstationerna, men även ”Göteborgs Julkalender 2017 #6” fick besök liksom ”Rambergsvallen” som jag inte sett i dess nya utförande. Den nya idrottsanläggningen liknar dock mest ett stort P-hus från 70-talet, hur kan man uppföra något sådant?

Vy från Julkalender #6, nog märks det att man är på Hisingen när blåljusen lyser upp gatorna….

Det finns dock ett påpekande när det gäller återvinningscacherna, burkarna material är felsorterat. De behållare där cacherna påträffats under dagens vandring är avsedda för något annat. Men det är åtgärdat nu och burkarna ligger i rätt behållare… (eller kanske inte….)

Observera att detta är Rambergsvallen vackraste sida!

Lite längre fram på vandringen mellan återvinningsstationerna fick ”Sven-Agne Larsson” ett besök, Larsson var tydligen en känd mugglare. Han tycks ha specialiserat sig på att sparka (misshandla) runda så kallade bolldjur. Jag har tidigare stött på liknande aktiviteter och blir lika upprörd varje gång!

Sven-Agne Larsson, expert på att sparka på ett runt bolldjur.

Vandringen avslutades vid cachen ”Återvinning vid Länkarna”, en prefekt plats för mig då cachinglinje 17 har sin hållplats granne med cachen. Nu var det nämligen dags att färdas tillbaka till cachingbasen efter 14 hittade burkar och lite över 17 kilometers vandring.

Väl hemma vid geocachingdatorn insåg jag att mina bilder denna dag hade ett mycket utpräglat tema, liksom namnet på dagens berättelse. Kanske skall jag sluta fotografera historiska platser samt djur och natur i Delsjöområdet och helt specialisera mig på att fotografera återvinningsstationer? Eller kanske inte! Men ett bildspel på ett återvinningstema måste det ändå bli som avslutning.

Detta bildspel kräver JavaScript.

 

1 kommentar

Kommentarer är stängda.