Mellandagsjakt i centrum

En mugglare skulle väl förknippa en mellandag med jakt på rea-erbjudanden, men för en geocachare gäller det att vara på plats innan butikerna öppnar, då finns oftast bäst möjlighet att fånga de åtråvärda små gömmorna. Innan dagens lilla burkletarrunda började tog jag mig in på Tidpunkten för att förnya årskortet inför kommande års geocachingresor, en bra sak att ha med sig. Därefter gick jag mot dagens första burk ”Göteborg C [Fossil] – Earthcache”. Det var mycket folk på centralen denna förmiddag så jag fick leta en stund mellan fötterna på folk för att hitta fossil!

Det finns olika slags fossil på centralstationen i Göteborg, här ser ni ett exempel….

Förhoppningsvis fick jag fram rätt svar och avlägsnade mig från myllret över mot det stora köpcentret på andra sidan gatan. Där hade butikerna ännu inte öppnat så det var läge att passa på att få loggat ”Nordstan”.  Denna grändliknande gata är ofta en favoritplats för utslagna och tiggare, en plats som man helst passerar snabbt. Skall en burk loggas här, vilket skett flera gånger tidigare, så är en förmiddagstid synnerligen väl lämpad.

Kan här finnas en burk?
Jo, faktiskt!

När jag nu ändå var ute på jakt så passade jag på att göra ett besök vid den nya virtuella cachen nära operan, ”Golden ratio”.

Hallén är alltid en del av det gyllene snittet… inte bara ett vandrande fossil!

Därmed var dagens lilla mellandagsäventyr till ända, hagel och ösregn blev belöningen när jag var klar vid operan, gällde att hasta vidare mot andra bestyr.

1 kommentar

  1. Försökte oss också på den där med fossilerna men hade för dåligt med tid men dom andra lyckades vi
    med + några till
    roligt att geocacha i Göteborg så det får nog bli ett besök under våren också

Kommentarer är stängda.