Ring ut det gamla!

Mulet och lite lätt regn, så som en nyårsafton skall vara alltså! Inget som hindrar burkletare att åka på event för att avsluta årets jakt. När dessutom den tidigare göteborgscacharen StadsAlv var arrangör måste man givetvis vara där på eventet ”Ring ut det gamla 2017..”. Jag anlände lite före utsatt starttid som var kl 10 och såg en grupp som stod och samtalade, men på fel plats. Kontrollerade koordinaterna och konstaterade att eventplatsen var öde.

Här borde eventet hållas!

Men den felaktigt placerade klungan visade sig innehålla många bekanta ansikten, så jag anslöt mig med viss tvekan. Man fruktar ju alltid DNF på ett event.

EO ansluter!
Vad händer om man rör spakarna..?

Vid eventet fanns en röd låda med spakar. Jag tror att denna utrustning behövs för att lösa en myst, men att CO smugit in den i ”julstaden Göteborg” på detta finurliga sätt.

Vi blev tillsist en stor skara burkjägare som församlades för sedvanligt mingel och samkväm kring burkarnas många sidor.

När alla började bli lite frusna så gick nästan samtliga deltagare mot Domkyrkan. Varför? Har geocacharna i staden nu blivit högkyrkliga och önskade deltaga i någon slags mugglamässa? Nej, så långt har det inte gått. Det som lockade var självklart startkoordinaten för den helt nya virtuella cachen ”Grader, minuter och sekunder”.

Virtuella är oftast ganska enkla och kräver inte mycket mer än ett foto på plats, men så är inte fallet med denna. Du måste besöka ett antal platser och när du väl kommer fram till målet är du ändå inte riktigt klar med allt. Kan varmt rekommenderas, jag önskade dock att det hade varit lite varmt idag då fingrarna blev lite frusna av allt knappande på telefonen!

Efter lite avslutande mingel i kyrkans närhet så gick deltagarna åt olika håll, men det är inte osannolikt att många av oss träffas i morgon för att inviga det nya geocachingåret på StadsAlvs event ”… och ring in det nya 2018”.