En järnrik plats

Nu när 2018 redan börjar åldras och har kommit in på sin andra dag var det dags för en liten vandring, som började långt före soluppgången, för att förena nytta med nöje. Dels fick det bli ett besök på kontoret, trots semester, då biblioteket hade krav på en av mina lånade böcker (har strax under 200 lån att hålla reda på….) När det var avklarat gick jag mot stadens järnrikaste plats kring Järntorget. Namnet har torget givetvis av järnvågen som förr låg ett kort stycke från dagens torg. Men idag skulle jag inte söka efter lämningar efter vågen utan efter ett par burkar i torgets närhet. Jag inledde med ”Andra Långgatan”, där har jag varit en gång tidigare men horder av rökande mugglare hade då lyckats placera sig där jag önskade att söka. Idag var det lite lugnare, även om det nästan alltid är folk på denna gata och ganska ofta mugglare av det lite märkligare och udda slaget. Men den lilla nanon plockades fram och ännu en logg var säkrad.

Vi burkletare ser världen ur ett annat perspektiv än mugglarna.

Nästa burk på dagens korta lista var ”Järntorget”, en ganska färsk cache som publicerades på självaste julaftonen. Burken ligger på den lugna sidan av torget och idag var det givetvis lite extra lugnt så här mellan nyår och trettonhelgen. Men man får alltid se upp för diverse kringsmygande mugglare här. Efter att ha avsökt fel objekt gick jag på rätt objekt och burken plockades fram och loggremsan signerades.

Därmed var ännu en etapp av min upprensning i central Göteborg avslutad. Men det finns fler cacher som ligger kvar på kartan, så arbetet är inte avslutat så räkna med fler rapporter kring denna operation städning av centrum!