Ut på böljan den blå!

Nu när alla helger är avklarade och det nya året tar sin början på riktigt gav sig team H I J T (Hallén, Ingabo, Jsson, TMR68) ut på ett nytt äventyr i nordlig riktning utmed kusten. Uppdraget denna dag blev lite komplicerat då Ingabo och Jsson hade loggat fler burkar i området än vad övriga två hade på sina konton. Därmed åkte vi förbi en och annan burk som kanske Hallén och TMR68 gärna hade stannat till vid. Men några loggar blev det bland annat utmed cykelvägen, även om vi inte hade några cyklar.

En helt normal söndagssyssla…

Burkarna utmed cykelbanan var dock bara en liten lätt uppvärmning, vi skulle nämligen inom kort gå ombord på ett litet fartyg som skulle föra oss ut på det stora blå mot en karg och vindpinad ö.

Ingabo hade kommit på efterkälken! Skall han hinna ombord?

Även Ingabo kom ombord på fartyget, alltså den lilla färjan som skulle föra oss några få meter över till Härön.

Ön är verkligen fylld med burkar, men åter var det så att Ingabo och Jsson redan rensat en hel del, vi andar gjorde några tappra försök att hitta även andra burkar men det gick inte som vi hoppats. Istället får det bli återbesök på ön någon gång i framtiden för att logga serierna utmed vandringslederna. Dagens cacher låg nämligen mestadels i helt stiglöst land ute i det dramatiska klipplandskapet. Det var blåsigt och kyligt vilket gjort att det också låg is på en del klippor, så det gällde att se efter var man satte fötterna.

Loggning pågår, eller blir det en fotologg!

En svårighet med nano-cacher är att de kan frysa fast, men det var bara vid ett tillfälle som vi blev tvungna att använda oss av fotologg (med CO:s tillstånd).

En-busk-skådande är vanligt i Bohuslän. Men vad gör Ingabo, burken ligger ju längre åt höger…

Det går upp och sedan ned, därefter runt vattensamlingar, vikar och branta klippor, sällan någon rak eller självklar väg genom detta landskap. Vinden var hård, bitvis så man tog snedsteg och då förhoppningsvis bort från avgrunden som ibland var nära.

Men där finns ju inte någon burk…!
Ganska nära finns cachen.

När vi efter några timmars kämpande genom det karga landskapet tog oss ned mot lite slätare marker och lite stigar kunde man möta vänliga hänvisningar om var gångstigen skulle finnas.

Det höll för Ingabo och Hallén men hur skall det gå för Jsson och TMR68…?

Efter en stunds väntan på färjan var vi åter på fastlandet och kunde avsluta dagen med ytterligare några cacher utmed cykelbanan så att vi åtminstone skulle komma över 30 hittade denna dag. Vandringen var ca 12-13 kilometer lång, men i terräng som gjorde att den onekligen gav mer motion än en normalvandring av samma längd. Därtill fick vi solljus och det har man sannerligen inte varit bortskämd med under de gångna helgerna.

2 kommentarer

  1. Hej och tack för en bra blogg. Har du funderat på att skriva en uppföljare till inlägget om den allt lägre geocachingaktiviteten i Sverige? Känns som om det minskar för varje dag som går.

Kommentarer är stängda.