50% hittade

Är glaset halvfullt eller halvtomt? Samma fråga gäller väl burkletande, hälften hittade eller hälften DNF, det beror på hur man vill framställa sin tur och om man tycker ej hittade är viktigare än hittade!

Idag blev det en liten tur efter arbetet för att få luft, ljus och lite motion. Vandringen gick genaste vägen bort från gator och hus för att nå Slottsskogen och få lite ”naturkänsla”. Men tyvärr hade jag inte några burkar att logga i denna trevliga park utan fick fortsätta bort mot idrottsanläggningen Slottsskogsvallen. Där väntade ”Lars Israel Wahlman” eller snarare Lars burk! Så snart en mugglare rullat bort sin bil kunde jag plocka fram burken och säkra min logg. Men nog borde det kunna bli en burk till idag, tänkte jag, och gick den korts sträckan bort till ”Marklandsgatan – i väntan på spårvagnen”, det fanns inte mycket att välja på som stämde in på hinten men någon burk hittades inte. Detta måste vara en mycket utsatt plats för en cache så jag är inte förvånad om den blivit mugglad. Därmed var 50% DNF uppnått på denna tur… dags att ta den första av cachinglinjer tillbaka mot cachingbasen.

 

3 kommentarer

 1. Ett halvfullt glas är givetvis per definition även halvtomt. Mången företagskonsult har slagit mynt av denna platityd för att lägga ut texten kring förment positivt och negativt inställda individer. De negativt inställda skulle tränas eller ännu hellre lämna företaget om de inte gick att omvända. Bra business för konsulten. Idag har begreppet utmaning i stället för problem tagit över i en ny generation av företagskonsulter. En ny utrensning kan ta plats och nya konsultmiljoner inkasseras. Det är även modebegrepp såsom holistisk syn etc som göder gamla och nya generationer av coacher och organisationskonsulter. Intet är däremot nytt under solen. Tillbaka till grundfrågan vad som är rätt och vad som är fel. Båda är givetvis rätt sedda ur olika aspekter. Det ena är inte finare än det andra. Det ena är inte per definition positivt o det andra negativt vilket man kan förledas att tro. Tråkigt för Per att inte hitta cachen han letat efter men det ger möjligheten att komma tillbaka igen och kanske upptäcka något annat.

 2. Nja… halvfull eller halvtom är inte samma sak – uttrycket talar om ifall det håller på att tömmas eller fyllas. Om man fyller något till hälften så blir det halvfullt men inte halvtomt. Likaså om man tömmer något till hälften så har det alltså varit mer fyllt innan.
  Men detta kan man väl knappast tillämpa på geocaching?

  Ja detta med DNF. Jag har dåligt minne och ingen struktur på det jag gör, därför loggar jag i princip alltid online. Jag använde Groundspeaks telefonapp. Denna app klarade inte av vare sig mystar eller multis. Men så förbättrades den så att man kan lägga till koordinater för ett nytt steg. Men samtidigt togs en del av möjligheten att logga DNF bort.

  Men – nu har dom tydligen inte något att göra på ”HQ” så det kommer mail på valentindagen från en DNFad cache (som med all sannolikhet är borta – det var därför jag la en DNF-log) som säger att den vill ha besök av mig igen och att den gärna inhyser TBs…

  såhär ser det ut:

  —————————————————————

  Hello vovvelivovven,

  I’m GC4AKKV. I like hosting trackables, reading heartfelt logs about cachers finding me, and staying hidden from muggles.

  You’ve recently DNF’d me and I’m excited at the thought of you trying to find me again! This Valentine’s Day, let’s turn that frown upside down.

  Lonely geocache waiting for your ”Found it” log:

  Name: Hanatorp #7
  Number: GC4AKKV
  Type: Traditional Cache
  Difficulty: 2
  Terrain: 2

  XOXO – your next geocache find

  Find me

  This email was sent by: Geocaching HQ for ingvarl.nilsson51@gmail.com.
  837 N. 34th Street, Suite 300, Seattle, WA 98103 USA

  Unsubscribe

  © 2018 Groundspeak, Inc. DBA Geocaching. All rights reserved. Terms of Use | Privacy Policy

  ———————————————————- Slut på citat.

  Vad skall man säga om detta? Jag tycker nog att Groundspeak borde inte uppmana oss att försöka knöla in TBs i PET-rör, filmburkar och s.k. Bison.

  Vad skall man säga om DNF-loggar då? Jo dessa är bra. Är det många som loggar DNF på en cache som borde vara rätt enkelt funnen så är det säkerligen ett problem med den.
  Groundspeaks egen telefonapp varnar mig om senaste loggen är en DNF.

  Som cacheägare (CO) är DNF-loggarna värdefulla då dessa indikerar att det kan vara problem.

  Jag vet inte vad som planeras på HQ för framtiden, men jag tycker att det kommer mer och fler dumheter vad tiden går. Jag känner mig ofta som ”Kapten Stofil – Världens främste bakåtsträvare”. Varför skall man ”förbättra” det som fungerar bra?

  Bästa hälsningar // Ingvar, Borås

  1. Jag tyckte halvtom/full var en utmärkt beskrivning av hur en geocachingtur kan beskrivas. Det är inte frågan om att tömma/fylla utan en betraktelse av resultatet. Från den ljusa eller mörka sidan!

Kommentarer är stängda.