Sortera burkarna rätt!

Det fortsätter att komma burkar vid återvinningsstationer, något måste göras! Jag misstänkte att Ragge1 ännu inte lärt sig att sortera burkarna rätt så det blev till att åter rycka ut till Hisingen denna lördag, denna gång för en lite längre promenad i det ganska fina vintervädret. För ovanlighetens skull blåste det inte….

Jag klev av den 17:e av cachinglinjer vid Hjalmar Brantingsplatsen och styrde stegen mot dagens första cache ”Återvinning vid Södra Deltavägen”. Som jag misstänkte var denna burk felsorterad! Därtill hade någon lagt en mängd kraftsamlare på marken, kan det vara en desperat geocachare eller en illvillig mugglare som helt misslyckats i sitt uppsåt?

Det gick inte i att stå där och spekulera kring denna fråga, det fanns fler burkar på dagens att göra lista. Nästa cache blev en tidsresa till ett gånget år, dagen före lucia ”Göteborgs Julkalender 2017 #12”, den nästan öde parkeringsplatsen utanför bilarnas varuhus var inbjudande för en burkjägare på vandring. Lätt och snabbt gick det att hitta och logga denna cache.

Nu väntade ytterligare två cacher vid återvinningsplatser ”Återvinning vid Humoreskgatan” och ”Återvinning vid Poesigatan”. Båda var synnerligen okomplicerade att hitta, men liksom tidigare i serien var de felsorterade.

Det blev därefter ett avbrott i mitt källsorterande. Siktet var inställt på att besöka en världspark, en frusen och insnöad sådan, men det fanns löfte om att här skulle vara lämpligt att slå sig ned för att få en logg. ”Värdens Park” var inte så välbesökt idag så jag kunde ägna mig åt att först leta vid fel bänk för att sedan gå till rätt bänk, nästan en naturlag i samband med parkbänkscachande.

Lite mer ut i naturen låg cachen ”Backa Kyrkogata”. Var först orolig att snön skulle hindra mig från att hitta burken, men det visade sig vara obefogade farhågor. Men jag fick leta en stund innan jag kom till ”rätt nivå” och burken uppenbarade sig. Jag minns mitt första besök vid Backa Kyrkogata i cachingsamanhang, då väntade mitt cachingslivs första plate, inte helt lätt att hitta den gången!

Efter ytterligare några hundra meters vandring nådde jag trakterna av Selma Lagerlöfs torg och burken ”Selma stad”, här pågår ett intensivt byggande men inget som ännu hotar cachen som hittades enkelt.

Nu låg en lång rad, närmare bestämt 7 stycken, återvinningsplatser med tillhörande burkar framför mig. Åter till källsorteringen och ordna så att burkarna sorteras rätt, ”Återvinning vid Nils Holgerssons gata”, ”Återvinning vid Gösta Berlings gata”, ”Återvinning vid Folke Filbyters stig”, ”Återvinning vid Karolinernas gata”, ”Återvinning vid Plockerotegatan”, ”Återvinning vid Åketorpsgatan”, ”Återvinning vid Lillhagsvägen”. När jag passerade igenom Lillhagensområdet fick jag se att man här tillverkar och säljer fågelholkar, något som kan vara av intresse för burkutplacerare!

Det var nu dags att leta sig över järnvägsspåren för att fortsätta vandringen i riktning mot Tuve.

Se upp för tåg… OK

Inga tåg syns där uppe, jag går —- TUUUUUUUUT….. Nej, riktigt så gick det faktiskt inte till, detta är ett försök till dramatisering för att väcka läsare som kanske börjat somna inför mängden av källsortering i detta inlägg!

Är ni vakna nu? Bra! Dagens geocachingtur skall nämligen strax avslutas med ett besök i Tuve, där jag ju var den 11 februari, men sedan dess har det lagts ut ytterligare två återvinningsburkar i området, även dessa skulle givetvis få besök för att undersöka om sorteringen gått rätt till. Jag inledde med ”Återvinning vid Norumshöjd” och avslutade med ”Återvinning vid Arvesgärde”, åter samma felsorteringsproblem, men nu är dessa åtgärdade (?!)

Dagens cachingtur var därmed slut, 15 kilometer till fots och 16 hittade cacher (inga DNF:er) får betecknas som ett gott resultat, ytterligare en bit av Hisingen har därmed blivit städad och ordentligt källsorterad.

Återstod endast transport från området, även denna gång med den 17:e av cachinglinjer tillbaka mot cachingbasen.

 

 

 

 

1 kommentar

  1. Jaha! Då blev det en helfull cachingdag? Eller kanske DNF-lös snarare…

    Hälsar Ingvar.

    Ps hoppas boken om Skatås dyker upp i brevlådan under kommande vecka. Ds

Kommentarer är stängda.