Påskön ligger i Kåsjön – eller – nu går fisken på torra land

När dagens timmar inte riktigt räcker till för att till exempel gå på event så måste man hitta på något annat för att få luft, ljus, motion och några burkar loggade. Därför gav jag mig idag av åt öster för att upptäcka Kåsjöns skärgård.

När jag kom fram till Partilles nya vattenverk gick jag väg och sedan stig ned mot Kåsjön och följde stranden tills Bockön var inom synhåll. Ute på isen en bit bort satt en fiskare, men jag tog ändå en rejäl gren och prövade isen, skulle den hålla? Det var inga problem, värre var det med grenen…

Håller isen?

Jag klev ut på det frusna vattnet och det var stabilt och hårt som ett betonggolv. Efter knappt 81 meters promenad var jag över på andra sidan, på torra land igen, och där fanns minsann en fisk.

Hallén (till vänster i bild) möter fisk (till höger i bild)

Mitt nästa mål låg fågelvägen blott 700 meter bort, märkligt kunde Chile verkligen vara så nära? Chile, nu undrar ni nog säkert! Målet var nämligen Påskön och dess cache.Tycker mig nästan höra någon som tvivlar på att Påskön verkligen ligger i Kåsjön. Men jag har hittat beviset, en moaistaty – jag måste tipsa mina arkeologvänner om detta, ett mysterium att lösa!

Förklara detta om ni kan!

När denna fantastiska upptäckt var avklarad vände jag åter mot väster och geocachingbasen för att ta hand om dagens andra göromål. Trots den blygsamma fångsten av två burkar var det ändå en riktigt fin cachingtur med snö och is och cirka 17 kilometers stärkande vandring.