Enkelspö eller dubbelspö?

Långfredagen bjöd detta år på ett strålande cachingväder, det kunde helt enkelt inte bli bättre! Vad gör man en sådan dag, sitter inne och tittar på TV? Nej, knappast, det var dags att dra på geo-kängorna och plocka geo-spöt ur sin gömma och bege sig iväg ut på äventyr tillsammans med TMR68. I våra gps:er fanns en lång rad lösta mystar, framförallt pussel, och dessa skulle bli uppgiften denna dag att logga.

Vi började med ”Puzzel” serien, 1-15 signerade Zvenniz. Det var varierande svårighetsgrad på gömmorna, några högt, andra inte alls högt utan snarare lågt men dessa kunde också vara utmanande på sitt sätt.

Mystiska saker i skogen – ett blått nät, kan det vara till för att fånga blåmes?

Burk efter burk kunde loggas om än att några tog lite tid att hitta. Den enda traditionella cachen utmed denna sträcka blev ”Bara Zkräp?” och där var sannerligen zkräpigt.

TMR68 in action!

En och annan mugglare undrade vad de två herrarna gjorde som gick omkring med var sitt spö, men låt dom undra, mugglarna kommer ändå aldrig att nå upp till burkarna! När mystarna utmed denna sträcka var avklarade bytte vi område och åkte mot skogarna kring Björndammen och Prästtjärn.

På listan stod nu ”Partillepuzzel” och ”Muzicquiz #1″ cacherna samt ”Puzzel vid Prästtjärn”. En stor del av denna runda gick i stiglöst land och det visade sig snart att högt placerade burkar i detta området var lite högre än högt i det förra området vi besökt under dagen. Frågan inför varje burk blev därför enkelspö eller dubbelspö? Ett dubbelspö är två enkelspön som fogas samman med hjälp av silvertejp.

Ett dubbelspö tillverkas
Hallén svingar dubbelspöt, det är inte helt enkelt…. (Foto: TMR68)

Till sist hade vi avverkat dagens sista myst och vi kunde summera 25 hittade (24 mystar), flertalet med många T-stjärnor. Dessutom blev det lite drygt 15 kilometers vandring i fantastiskt fint cachingväder. Kan det bli en bättre inledning på geo-påsken?